Business Hi-Tech

Platforma locală de equity crowdfunding SeedBlink lansează “Community Stars” - un program adresat start-up-urilor pre-seed şi proiectelor din acceleratoare şi incubatoare care vizează investiţii între 50.000 şi 300.000 euro

Eric Bartha, Head of Investment Management în cadrul SeedBlink

Eric Bartha, Head of Investment Management în cadrul SeedBlink

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.09.2023, 10:42 111

SeedBlink, platforma de finanţare şi equity management pentru start-up-urile tech europene, lansează "Community Stars" – un program dedicat start-up-urilor şi proiectelor premiate din acceleratoare şi incubatoare, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Astfel, Community Stars se adresează start-up-urilor în faza foarte timpurie (pre-seed), care vizează investiţii ce variază între 50.000 şi 300.000 euro. Programul permite investitorilor să participe cu tichete de investiţie de 500 euro şi cu costuri mai mici. 

„Din discuţiile cu start-up-urile, există în fiecare ţară europeană în care suntem prezenţi o nevoie reală de alternative de finanţare. Ne dorim să facem echipă cu incubatoarele şi acceleratoarele locale pentru a susţine acei antreprenori cu planuri de afaceri solide şi idei inovatoare. De asemenea, acest nou tip de oportunitate este accesibil cu un tichet de investiţie mai mic, pentru a putea găzdui susţinătorii apropiaţi ai fondatorilor”, a spus Eric Bartha, Head of Investment Management în cadrul SeedBlink.

Astfel, SeedBlink oferă în prezent trei categorii de oportunităţi de investiţie, fiecare adresându-se unor nevoi specifice ale start-up-urilor şi investitorilor, precum runde co-investite de VC-uri - create pentru start-up-uri de la faza seed până la Seria B; cu o valoare a investiţiei între 100.000 şi 2 mil. euro, acestea sunt destinate start-up-urilor cu o maturitate şi tracţiune demonstrabile; investitorii pot participa în aceste runde cu tichete de investiţie începând de la 2.500 euro -; sindicalizări -acest tip de rundă este destinat start-up-urilor seed, cu o plajă de investiţii ce variază între 100.000 şi 1 mil. euro; investitorii pot participa cu tichete începând de la 2.500 euro -; şi Community Stars.

„Programul Community Stars completează, astfel, oferta SeedBlink pentru start-up-uri şi investitori, care cuprinde categorii de finanţare variate, adaptate nevoilor specifice de investiţii, dar şi iniţiative precumTech Investors Academy, pentru educarea şi dezvoltarea ecosistemului antreprenorial, sau Nimity, soluţia de equity management pentru companii şi investitorii lor privaţi. Programul Community Stars are misiunea de a conecta fondatorii promiţători cu comunităţile lor, oferindu-le suport în etapele iniţiale de dezvoltare a companiei. Fondatorul unei companii noi nu are nevoie doar de capital, ci şi de o reţea puternică. Noi suntem aici pentru a furniza cunoştinţele despre finanţare şi infrastructura necesară, permiţându-le să-şi construiască o comunitate de susţinători şi să-şi dezvolte viziunea”, a spus Ionuţ Pătrăhău, Managing Partner & Business Development la SeedBlink.

De asemenea, proiectul pilot al “Community Stars” îl reprezintă start-up-ul Unison, specializat în gustări vegane produse în România, care a anunţat recent că vrea să ridice o rundă de finanţare prin platforma SeedBlink. În viitor, platforma va găzdui o diversitate de start-up-uri remarcabile, absolvente ale acceleratoarelor europene, au mai transmis reprezentanţii SeedBlink.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO