Business Hi-Tech

Portofoliul de clienţi al Meetgeek.ai, start-up tech care construieşte un asistent AI, a atins 10.000 companii. „Suntem activi în peste 100 ţări la nivel global, iar veniturile provin în proporţie de 60% din Statele Unite şi 40% din Europa, Asia, Australia şi America Latină”

fondatorii Meetgeek.ai

fondatorii Meetgeek.ai

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.11.2023, 11:29 103

Meetgeek.ai, un startup de tehnologie care construieşte un asistent AI pentru convorbirile purtate pe Google Meet, Teams şi Zoom, lansată în 2022 de o echipă creativă de specialişti IT, a ajuns la 10.000 de clienţi şi estimează venituri recurente de cel puţin 1,5 milioane dolari în 2024, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Meetgeek.ai este activă în peste 100 ţări la nivel global, iar veniturile sale provin în proporţie de 60% din Statele Unite, iar 40% din Europa, Asia, Australia şi America Latină. Compania a beneficiat până acum de investiţii de peste 650.000 euro. 

„Companiile care folosesc MeetGeek.ai, printre care şi giganţi globali din domeniul tehnologic, au reuşit: 20% reducere colectivă a numărului de întâlniri într-o echipă; 30-35% creştere a numărului de contracte încheiate de departamentele de vânzări; 50% reducere a timpului în care colegii noi pot ajunge la productivitatea maximă; 2x (dublarea) vitezei de adoptare a deciziilor în cazul angajării de personal, cu 40% mai putine calluri; Automatizarea introducerii de date în platforme şi a partajării informaţiilor capturate în şedinţe prin integrări cu peste 10.000 de aplicaţii“, au transmis reprezentanţii start-up-ului Meetgeek.ai. 

De asemenea, MeetGeek.ai a lansat recent o suită de noi funcţionalităţi care transformă modul în care companiile interacţionează şi extrag valoare din întâlnirile şi discuţiile online, potrivit sursei citate.

„Oferind rezumate automatizate prin AI şi diverse informaţii relevante extrase din timpul întâlnirilor online, inclusiv analiza sentimentelor şi nivelul de implicare, MeetGeek.ai redefineşte experienţa colaborativă. Suportul pentru transcriere (cu acurateţe de 90-95%) şi sumarizare este acum disponibil în 30 de limbi, inclusiv română, facilitând comunicarea între companii şi angajaţi aflaţi pe meridiane diferite. Utilizatorii pot personaliza rezumatele şi insight-urile pentru fiecare tip de apel, definind ce teme sau detalii le sunt de interes. De asemenea, pot extrage automat cele mai importante întrebări, nivelul de participare, identificarea monologurilor dintr-o conversaţie şi multe altele.“

În prezent, MeetGeek.ai se integrează cu aplicaţii populare precum Slack, Notion, ClickUp, şi multe altele prin Zapier, creând un ecosistem de productivitate care automatizează procesele repetitive. Totodată, compania colaborează cu clienţi de renume precum HP, RedHat şi Bosch, demonstrând valoarea adăugată pe care o aduce companiilor de toate dimensiunile, au mai spus reprezentanţii companiei. Recent, a încheiat parteneriate cu doi puternici furnizori de soluţii de creştere a productivităţii - ClickUp.com şi LucidMeetings.com - cu ajutorul cărora va veni în sprijinul companiilor, punându-le la dispoziţie soluţii complexe pentru gestionarea şedintelor, ce pot fi implementate în doar câteva click-uri.

Până la final de an, MeetGeek.ai are în plan să lanseze o aplicaţie de mobil care sumarizează orice întâlnire fizică şi extrage din conversaţie ce paşi urmează a fi făcuţi în continuare, toate aceste detalii fiind trimise participanţilor pe email în mai puţin de 5 minute, potrivit sursei citate.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO