Business Hi-Tech

Preşedintele Orange cercetat pentru "escrocherie în grup organizat" este menţinut în funcţie

Preşedintele Orange cercetat pentru "escrocherie în...

Autor: Anca Dumitrescu

17.06.2013, 20:26 330

Decizia, susţinută de numeroşi angajaţi ai companiei precum şi de sindicate, a fost salutată şi de piaţa financiară, acţiunile Orange avansând la bursa din Paris cu 3,08%.

Într-o şedinţă care a durat mai puţin de două ore, consiliul de administraţie "a decis să reafirme încrederea în Stephane Richard, pentru a continua să lupte cu aceeaşi energie cu numeroasele provocări cu care se confruntă Orange, în interesul companiei, al angajaţilor şi al clienţilor", se arată într-un comunicat al Orange.

Preşedintele Francois Hollande a anunţat duminică seara că autorităţile statului au cerut celor trei reprezentanţi ai săi în conducerea Orange să voteze în favoarea menţinerii în funcţie a lui Richard.

Statul francez este principalul acţionar al Orange, cu o participaţie de 27%.

Stephane Richard, fost şef de cabinet al lui Christine Lagarde în perioada în care aceasta era ministru al Economiei, este cercetat pentru "escrocherie în grup organizat", fiind pasibil de o pedeapsă de 10 ani de închisoare şi o amendă de 1 milion de euro. Ancheta face parte dintr-o investigaţie legată de despăgubirile de circa 400 de milioane de euro obţinute prin arbitraj de omul de afaceri Bernard Tapie într-un litigiu cu fosta bancă Credit Lyonnais.

Directorul general al FMI Christine Lagarde, care în calitate de ministru a fost de acord cu rezolvarea litigiului prin arbitraj, a fost pusă în acelaşi dosar sub statutul de martor asistat, intermediar între statutul de martor şi cel de inculpat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO