Business Hi-Tech

Profitul şi veniturile Oracle au crescut puternic în ultimul trimestru, dar piaţa este dezamăgită

Autor: Mediafax

27.06.2011, 00:00 169

Profitul Oracle a crescut cu 36% în perioada martie-mai, ultimultrimestru al anului fiscal 2010-2011, la 3,2 mld. $, iar veniturileau urcat cu 13%, la 10,77 mld. $, însă rezultatele au dezamăgitpiaţa, din cauza scăderii vânzărilor de servere şi profituluiconsiderat prea mic.

Acţiunile companiei au scăzut cu 6% după anunţarea rezultatelor,care au propagat o undă de pesimism privind cheltuielile alocate decompanii pentru investiţii în tehnologie. Investitorii din sectorultehnologiei urmăresc atent rezultatele Oracle, deoarece perioadelede raportare sunt desincronizate de calendarele concurenţilor,compania fiind prima care oferă o vedere de perspectivă asuprasituaţiei din industria de profil din ultimele luni.

Profitul net al Oracle a depăşit cu 6% estimările analiştilor,dar investitorii sperau la o evoluţie mai spectaculoasă, iarvânzările de hardware au scăzut cu 6%, la 1,15 mld. $. În ultimeleşase trimestre, Oracle a depăşit aşteptările privind profitul înmedie cu 10%.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO