Business Hi-Tech

RCS&RDS a intrat in razboi total cu UPC

13.05.2010, 23:04 115

Tarifele pentru serviciile TV ar putea atinge in acest an unminim istoric in conditiile in care razboiul preturilor pentru aatrage clienti, in care s-au angajat gigantii locali RCS&RDS,Romtelecom si UPC s-a acutizat, pe fondul unei economii inrecesiune, in care puterea de cumparare a consumatorilor ascazut.

Cea mai recenta mutare apartine liderului RCS&RDS, care alansat in mai multe zone din tara oferte de o agresivitate faraprecedent, tintite catre rivalii de la UPC. Pentru a convingeclientii UPC sa plece, RCS le ofera servicii gratuite de cablu TVpana la expirarea contractului cu rivalii, urmate de alte trei lunide gratuitate. Pentru a face fata atacului, UPC a coborat preturilela cablu la un minim istoric de 18 lei/luna, in care intra intre 40si 45 de posturi TV, sub nivelul RCS sau Romtelecom.

Erodarea preturilor este rezultatul luptei dure dintre cei treigiganti de pe piata, care controleaza peste 80% din clientii decablu si satelit TV. RCS are 2,7 milioane clienti, UPC - 1,2milioane, iar Romtelecom se apropie de un milion. Cu o medie aincasarilor de cinci euro pe luna, una dintre cele mai mici dinEuropa, piata de servicii TV din Romania este mai mica de 400 mil.euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO