Business Hi-Tech

RCS & RDS: Ne-am redus cu o treime costurile cu dobânda prin operaţiunea de refinanţare

Serghei Bulgac, CEO al RCS & RDS: Am realizat una din cele mai mari finanţări în lei de pe piaţa bancară din România

Serghei Bulgac, CEO al RCS & RDS: Am realizat una din cele mai mari finanţări în lei de pe piaţa bancară din România

Autor: Adrian Seceleanu

27.10.2016, 00:05 966

Grupul de cablu şi internet a împrumutat în total 300 mil. euro şi 1,687 mld. lei.

Grupul RCS & RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa de cablu TV şi net fix din România, cu operaţiuni şi în Ungaria, Spania şi Italia, a finalizat miercuri operaţiunea de refinanţare a grupului prin intermediul unei emisiuni de obligaţiuni de 350 mil. euro şi al unui împrumut sindicalizat în valoare de până la 1,687 mld. lei.

„RCS & RDS S.A. şi Cable Communications Sys­tems N.V. au finalizat cu succes refinanţarea grupului printr-o emisiune de obli­ga­ţiuni în valoare de 350 mili­oane de euro şi un împrumut sin­dicalizat în valoare de până la 1,687 miliarde lei. Emi­siunea de obli­ga­ţiuni în valoare de 350 milioane euro de către Cable Commu­nications Systems N.V. (societatea- ma­mă a RCS&RDS S.A.) s-a făcut cu scadenţă în 2023 şi la o dobândă anuală de 5%. Emi­siunea de obli­gaţiuni este garan­tată de RCS & RDS”, spune compania.

Comunicarea detaliilor despre operaţiunea de refinanţare reprezintă o premieră pentru RCS&RDS, care în trecut nu a transmis asemenea date, singurele informaţii fiind astfel disponibile de la agenţiile de rating.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO