Business Hi-Tech

RnD castiga 1 mil. euro cu un soft de monitorizare a angajatilor

05.05.2009, 19:21 538

Compania RnD Software din Bucuresti estimeaza o cifra de afaceri de peste un milion de euro anul acesta, din vanzarea unui soft care permite monitorizarea activitatii pe internet a angajatilor unei companii.

RnD Software a fost infiintata in urma cu trei ani, avand un capital de 3 mil. de euro. Suma a fost investita de catre americanul Zelig Rosenthal, detinatorul actual al intregii companii. Directorul general al companiei Ovidiu Constantin a precizat ca pretul de pronire al soft-ului de monitorizare si filtrare Livigent este de 30 de euro pe licenta, variind in functie de numarul de utilizatori. Pentru 10 de licente, spre exemplu, pretul ajunge la 1.000 de euro, in timp ce pentru 200 de licente clientii platesc aproximativ 7.000 de euro.. Cel mai scump dispozitiv livrat pana in prezent a costat 4.000 de euro si a fost cumparat de o companie americana.
Constantin a adaugat ca produsul RnD difera de alte solutii concurente prin metoda de identificare a continutului web. "Livigent se bazeaza pe recunoasterea cuvintelor-cheie din site-ul accesat, si nu pe accesarea unor liste negre cu adrese interzise. In functie de cuvintele-cheie predominante, Livigent realizeaza o statistica a site-ului si permite sau blocheaza accesul utilizatorului", a explicat Constantin.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO