Business Hi-Tech

Romanii de la Maguay vand mai multe PC-uri pe o piata in picaj

Romanii de la Maguay vand mai multe PC-uri pe o piata in picaj

Eduard Pughin, director operational si unul dintre proprietarii Maguay

12.11.2009, 23:15 115

Maguay, producator local de servere si laptopuri, a raportat ocrestere de 30% a afacerilor in primele noua luni ale acestui an,in pofida faptului ca piata locala de hardware s-a redus lajumatate fata de anul trecut.

"Cifra de afaceri in primele noua luni ale anului a fost de nouamilioane de euro, cu 30% mai mare decat in aceeasi perioada aanului trecut, pe segmentele de desktop-uri, notebook-uri sisoftware/servicii. Estimam ca vom ajunge in acest an la o cifra deafaceri de 13 milioane de euro, pe baza contractelor", a declaratEduard Pughin, director operational al firmei Maguay. "Existacontracte care ne fac sa fim optimisti cu privire la cifra propusa.Ne vor face sa ne atingem targetul", a adaugat el.

Oficialiifirmei estimeaza ca vor vinde 200 de unitati in urmatoareledoua-trei luni din noul server cu sistemul de operare WindowsServer 2008 R2 Foundation, care are un pret de 850 de euro.

Cerere pentru 12.000 de sisteme

In primele sase luni ale anului curent, compania Maguay a vandut6.200 de PC-uri iar oficialii estimeaza un total de 12.000 vandutepana la finalul anului. "Suntem in target datorita contractelor nunumai pe PC-uri, ci si pe notebook-uri", au spus ei.

"Am vandut in primele sase luni din 2009, aproximativ 2.100 denotebook-uri si ne propunem un total de 4.000 de unitati pana lafinalul anului curent. Tot in primele sase luni ale anului amvandut 400 de servere si ne propunem sa atingem un volum de 1.000",au adaugat ei.

Pentru viitor, Maguay intentioneaza sa se focalizeze incontinuare pe directia de proiecte, respectiv integrarea de sistemesi proiecte bazate pe parteneriatele cu Microsoft, Intel, Symantec,Oracle etc.

In ce priveste vanzarile de servere, oficialii Maguay spun camulte companii au amanat achizitiile in aceasta perioada, pentru caacest pas presupune, de regula, si o restructurare a companiei."Multe firme au preferat sa amane restructurarile", a spusPughin.

In ce priveste vanzarile de sisteme de operare pentru servere,oficialii Microsoft se asteapta la 3.000 de licente vandute."Estimam ca vom vinde 3.000 de sisteme de operare WindowsFoundation pe toata piata locala, pentru companii mici care au panain 15 PC-uri. In perioada noiembrie-iunie ne asteptam sa vindem celputin 1.000 de unitati", a afirmat Marinela Ionascu, OEM manager alMicrosoft.

Ar vrea sa vanda prin Romtelecom

Maguay a vandut si 2.500 de netbookuri, in urma unui contractincheiat cu Vodafone, inceput in decembrie 2008 si finalizat anulacesta. "Vom relua discutiile cu Vodafone anul viitor. Un potentialclient ar fi Romtelecom, insa in aceasta companie nu se intrausor", a mai spus Pughin.

Maguay estimeaza ca va incheia anul cu un profit mai bun decatcel de anul trecut si la o noua majorare a afacerilor in 2010.

"Ne asteptam la o valoare situata intre 13 si 15 milioane deeuro a cifrei de afaceri pentru 2010", a adaugat Pughin.

Oficialii companiei se bazeaza si pe site-ul Maguay pentru aaduce o contributie importanta la cresterea vanzarilor.

"Estimam ca in 2010, 20% din crestere o sa se datorezesite-ului. Este un site mai comercial, dar nu este un site devanzari online si nici nu intentionam sa ne indreptam in directiarespectiva", a explicat Pughin. Compania a schimbat recentstructura site-ului.

Maguay are un sediu central in Bucuresti si patru filiale inrestul tarii. In prezent, firma are 60 de angajati iar oficialiicompaniei considera ca acest numar va ramane relativ constant."Numarul nu va evolua prea curand cu o cifra mai mare de plus-minus10%. Planul initial era sa avem intre 80 si 100 de angajati", asustinut directorul operational al firmei. "Avem 20 de colaboratorisi ca tinta ne propunem sa gasim parteneri cu care sa necompletam", a adaugat el.

Infiintata in 1997, Maguay a realizat in 2008 o cifra de afaceride 10,4 milioane de euro.

Prioritatea pentru 2009 este cresterea eficientei economice siconsolidarea pozitiei de lider al pietei locale de servere, inparalel cu o extindere a competentelor, au spus oficialiicompaniei. Compania este detinuta de familia Pughin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO