Business Hi-Tech

Samsung a investit 450 mil. dolari în producătorul chinez de maşini electrice BYD

Samsung a investit 450 mil. dolari în producătorul...

Autor: Ioana Nita

22.07.2016, 00:00 335

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics a cumpărat o participaţie în valoare de 449 milioane dolari (3 miliarde yuani) în cadrul companiei auto chineze BYD, specializată în producţia de maşini electrice şi finanţată de firma miliardarul american Warren Buffett - Berkshire Hathaway, scrie Bloomberg. Compania Shanghai Samsung Semiconductor, parte a grupului Samsung Electronics, a achiziţionat 52,3 milioane de acţiuni ale BYD pentru 8,6 dolari per acţiune (57,4 yuani per acţiune) în cadrul unui plasament privat prin intermediul căruia s-au strâns în total 2,17 miliarde dolari (14,5 miliarde yuani) de la şase investitori, potrivit unui anunţ făcut de bursa de la Shenzen.

Achiziţia acţiunilor BYD vine după ce una dintre companiile Samsung, care produce baterii auto, nu a primit aprobare pentru furnizarea produselor în China, unde vânzările de maşini electrice sunt într-o continuă creştere şi unde guvernul a accelerat construcţia punctelor de încărcare. Reprezentanţii Samsung, cel mai mare producător de telefoane mobile şi cipuri din lume, au declarat că investiţia în BYD va duce la creşterea businessului specializat în producţia de semiconductoare pentru segmentul auto. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO