Business Hi-Tech

Samsung lansează în România Galaxy Note, tableta pentru „creativi“

Samsung lansează în România Galaxy Note, tableta pentru „creativi“

Autor: Radu Racu

30.08.2012, 00:05 1204

Samsung România, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de electronice, a lansat un nou model de tabletă, care include şi un sti­lou electronic, încercând să-şi consoli­deze poziţia pe segmentul cu cea mai rapidă creştere din industria de profil.

Samsung Galaxy 10.1 Note este dis­ponibilă în magazine de săptămâna aceasta, la un preţ cuprins între 2.200 şi 2.700 de lei, în funcţie de capacitatea memoriei şi conexiune 3G.

Tableta are o diagonală de 10 inci, este dotată cu un procesor în patru nuclee de 1,4 GHz şi include în general toate funcţiile audio-video şi de conexiune de ultimă generaţie de pe tabletele PC. Noutatea este un stilus electronic - S Pen - care recunoaşte scrisul de mână până la nivelul mili­metrilor, o funcţie foarte utilă în in­dustriile creative sau în aplicaţiile administrative. Notiţele şi schiţele pot fi îmbinate cu un conţinut digital pe care utilizatorii îl pot găsi folosind motorul de căutare integrat al aplicaţiei.

Noua tabletă de la Samsung include tehnologii consacrate pe telefonul best-seller Samsung Galaxy SIII, cum este Smart Stay, care urmăreşte ochii utilizatorului şi ţine ecranul pornit în timp ce acesta este privit, sau Pop Up Play, care permite redarea de video­clipuri în paralel cu rularea altor apli­caţii. GALAXY Note 10.1 beneficiază şi de tehnologia AllShare(r) Play, ce face posibilă conectarea tabletei la dis­pozitivele Samsung compatibile, legate în aceeaşi reţea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO