Business Hi-Tech

Scala organizeaza Star Foods

16.09.2003, 00:00 100

Compania Scala Business Solutions, specializata in furnizarea de solutii software pentru managementul afacerilor, a incheiat recent un contract cu producatorul de chips-uri si snacks-uri Star Foods pentru implementarea aplicatiilor Scala ERP, Ascent CRM si SFA.
Scala ERP va ajuta Star Foods sa-si gestioneze departamentul financiar, logistica si procesele de productie iar Ascent CRM va realiza managementul relatiilor cu clientii, partenerii si furnizorii si va contribui la cresterea volumului vanzarilor, spun reprezentantii Scala Business Solutions. A treia aplicatie, SFA, va fi responsabila cu automatizarea procesului de preluare a comenzilor.
Valoarea contractului nu a fost dezvaluita de nici una dintre cele doua firme iar implementarea aplicatiilor urmeaza a se finaliza in februarie 2004. Pentru automatizarea preluarii si transmiterii comenzilor, agentii de vanzari de la Star Foods vor fi echipati cu organizatoare personale (PDA-uri) care vor comunica prin Internet cu sediul central al companiei dar si cu depozitele. Managerii vor avea astfel posibilitatea sa monitorizeze mai eficient activitatea agentilor de vanzari, cererea de pe piata dar si sa calculeze care ar fi momentul cel mai oportun pentru lansarea campaniilor de promovare.
Aplicatiile instalate vor permite planificarea automata a materiilor prime folosite la fabricarea produselor alimentare asfel incat stocurile sa fie adaptate la cererea pietei.
Star Foods este o companie cu capital privat grec si produce sub marci precum Fiesta, 7 Days sau Star Chips. Star Foods a avut anul trecut o cifra de afaceri totala de 36 milioane euro si estimeaza ca va obtine in 2003 47 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO