Business Hi-Tech

Şi-a găsit Facebook naşul? Google pregăteşte site-ul de socializare Google+

Şi-a găsit Facebook naşul? Google pregăteşte site-ul de socializare Google+

Şi-a găsit Facebook naşul? Google pregăteşte site-ul de socializare Google+

Autor: Adrian Voicu

29.06.2011, 09:46 1990

În încercarea de a muşca din segmentul reţelelor de socializare,gigantul internet Google a anunţat lansarea unui nou proiect, acesta purtândnumele Google+.

Principala inovaţie cu care se laudă noul proiect poartă numelede "cercuri" ("Circles"). Astfel, utilizatorii se pot alătura maimultor cercuri de prieteni, putând astfel împărtăşi informaţiispecifice acelor cercuri.

"Credem că sharingul online este defect. Şi chiar ciudat", estede părere Vic Gandora, preşedinte pe segmentul social în cadrulGoogle. "Credem că conexiunile cu ceilalţi oameni sunt o nevoieumană de bază, dar uneltele online sunt rigide. Ne forţează săaruncăm totul într-o găleată sau să fim în totalitate expuşigrupului", spune el într-un interviu acordat publicaţieiTechCrunch. Spre deosebire de reţelele sociale tradiţionale, "viaţareală este una nuanţată şi bogată". Prin Google+, gigantul încearcăsă adapteze bogăţia şi nuanţele vieţii reale software-uluionline.

Asemenea News Feed-ului de la Facebook, Google+ oferăutilizatorilor posibilitatea de a se informa cu privire lainteresele prietenilor, dar totul este împărţit în aceste "cercuri"de prieteni. Aşa cum s-a făcut şi cu programul de email Gmail,intrarea în reţeaua de socializare se va face pentru început pebază de invitaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO