Business Hi-Tech

Silviu Bulzan, Philips Lighting: Soluţiile smart city au fost implementate mai întâi de administraţiile locale

Silviu Bulzan, Key Account Manager Office & Industry CEE, Philips Lighting

Silviu Bulzan, Key Account Manager Office & Industry CEE, Philips Lighting

Autor: Cristina Bellu

16.05.2016, 16:57 421

Smart city este în primul rând un oraş luminos. Corpurile de iluminat reprezintă cea mai extinsă infrastructură fixă. Un oraş luminos înseamnă un oraş conectat unde simţi că ai libertate în orice moment şi unde ai acces la orice doreşti, a declarat la ZF Mobilio'16, Silviu Bulzan, Key Account Manager Office & Industry CEE, Philips Lighting.

Administraţiile locale au fost primele care au implementat soluţia smart city, dar sistemul merge şi în cazul companiilor private. Cred că pe măsură ce lucrurile avansează va fi din ce în ce mai uşor să implementăm astfel de soluţii.

Piaţa locală din prisma smart office – dezvoltatorii imobiliari încep să înţeleagă prin prisma chiriaşilor care cer un anumit standard pentru birourile lor, că spaţiul de birouri a devenit un spaţiu dinamic unde există zone în care oamenii se pot concentra, zone unde se pot relaxa sau zone în care pot schimba idei.

O soluţie smart office este să ne folosim de soluţiile existente. Prin intermediul sistemelor de iluminat putem monitoriza absolut orice. De exemplu, după anumite ore putem să folosim mai puţină energie sau putem să folosim lumina în funcţie de nevoile pe care le avem.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO