Business Hi-Tech

Sony Ericsson: Doar 14% din romani au in buzunar mobile mai scumpe de 100 de euro

Sony Ericsson: Doar 14% din romani au in buzunar mobile mai scumpe de 100 de euro
22.04.2010, 23:00 64

Doar 14% dintre romani au telefoane mai scumpe de 100 de euro,ceea ce face din piata locala de telefoane mobile una cu potentialridicat de crestere in urmatorii ani, spune Adrian Cioroianu(foto), key account manager la Sony Ericsson in Romania, unul dintre cei mai mari producatoride telefoane mobile din lume. Romanii vor cumpara din ce in ce maimulte smartphoneuri, crede Cioroianu.

"86% dintre romani au telefoane mobile mai ieftine de 100 deeuro. Clientii trebuie invatati sa foloseasca telefoane cu cat maimulte aplicatii", a declarat Cioroianu. El a adaugat ca numarulsmartphoneurilor vandute in Romania se va mari, avand in vedere cape piata apar din ce in ce mai multe astfel de telefoane la preturimici. Cioroianu a dat exemplul smartphoneurilor 3G care vor fivandute la pretul de 50 de euro, deoa­rece "exista o presiune dinpartea pietei asupra pre­turilor".

Reprezentantul Sony Ericsson a mai declarat ca in Romania cotade piata a producatorului de telefoane mobile este mai mare decatcea inregistrata la nivel mondial, de 5%, fara a oferi altedetalii. In Romania se vand anual aproximativ patru milioane detelefoane mobile, iar liderul pietei este compania finlandezaNokia.

Sony Ericsson a lansat in Romania cinci noi modele de telefoane,anume X10, X10 mini si X10 mini pro, care opereaza pe platformaAndroid, si Vivaz si Vivaz Pro, care filmeaza in format HD. X10este deja disponibil pe piata romaneasca in magazinele primilortrei operatori de telefonie mobila la pretul de aproximativ 2.999de lei.

Mobilul are un ecran tactil de 4 inchi (10 cm) si includeaplicatii precum recunoasterea faciala. X10 mini este varianta maimica a X10, avand un ecran de 2,6 inchi (6,6 cm). Spre deosebire deacesta, X10 mini Pro are si o tastatura Qwerty. Aceste douatelefoane vor fi disponibile in Romania din luna mai la pretul de1.099 de lei si 1.199 de lei, potrivit lui Cioroianu.

Celelalte doua modele sunt Vivaz, care filmeaza in format HD,avand incorporata o camera de 8 megapixeli. Acesta se gaseste inmagazinele din Romania la pretul de 1.499 de lei. Varianta pentrumediul de business al acestui telefon este Vivaz pro (foto), careare tastatura Qwerty. El va fi pus in vanzare de luna viitoare laun pret de 1.599 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO