Business Hi-Tech

Start-up-ul românesc theCoRD.ai a dezvoltat o soluţie AI de team coaching cu o investiţie de aproape 300.000 de euro, din care 121.000 de euro au fost sub forma unui grant oferit de fondul norvegian Innovation Norway

Ruxandra Cord, fondatoare theCoRD.ai

Ruxandra Cord, fondatoare theCoRD.ai

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.09.2023, 16:01 199

Startup-ul românesc de tehnologie theCoRD.ai a dezvoltat şi a lansat pe piaţă o soluţie de AI (artificial intelligence) de team coaching care se adresează exclusiv echipelor remote, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Investiţia în dezvoltarea soluţiei theCoRD.ai (the Coaching Results Driven AI) a fost de aproape 300.000 de euro, din care 121.000 de euro au fost sub forma unui grant oferit de fondul norvegian Innovation Norway. De asemenea, investiţia a fost direcţionată în adnotarea manuală a sesiunilor, în cercetare şi dezvoltare, în antrenarea motoarelor de AI şi ML, în testarea şi validarea produsului.

„(...) Am fondat theCoRD.ai nu doar pentru a optimiza dinamica din echipe, ci cu viziunea unei remodelări fundamentale a modul în care colaborăm în mediul remote (...)”, a spus Ruxandra Cord, fondatoare theCoRD.ai, adăugând că, în prezent, cercetători din mediul academic şi companiile se pot alătura dezvoltării produsului în regim de colaborare, managerii putând implementa gratuit această soluţie, contribuind ulterior cu feedback şi recomandări despre cum ar putea fi dezvoltată soluţia mai departe.

Soluţia theCoRD.ai a fost dezvoltată de o echipă de peste 20 de specialişti, între care profesionişti în coaching de echipă, cercetători în inteligenţă artificială şi Machine Learning şi dezvoltatori de software, pe parcursul unui an. De asemenea, partener în dezvoltarea produsului este Natural Language Technologies Research Center, din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii Bucureşti. Până în prezent, procesul de dezvoltare a soluţiei AI, de tip NLP (Natural Language Processing), a presupus antrenarea modelelor de AI şi ML pe baza a peste 3.000 de şedinţe online de echipă.

theCoRD.ai se adresează companiilor mici şi mijlocii, care activează, cu precădere, în industrii dinamice precum IT&C şi MarCom (Marketing & Communication), acestea fiind sectoarele care au recrutat cei mai mulţi angajaţi remote în 2023. 

Practic, theCoRD.ai analizează, cu ajutorul algoritmului de învăţare automată, tiparele conversaţionale ale angajaţilor din timpul întâlnirilor online ale echipei şi oferă ulterior recomandări personalizate de coaching pentru a ajuta angajaţii să fie mai productivi şi să aibă întâlniri mai scurte şi mai eficiente. Printre caracteristicile inovatoare se numără analiza dinamicii şedinţelor de echipă, recunoaşterea pattern-urilor în comportamentele din cadrul şedinţelor şi evaluarea competenţelor manageriale. Pe baza acestor indicatori, theCoRD.ai propune soluţii concrete despre modul în care membrii fiecărei echipe să interacţioneze şi să colaboreze, au mai transmis reprezentanţii start-up-ului.

Conform companiei de cercetare Zippia Research, angajaţii din SUA petrec până la 33% din săptămâna de lucru în întâlniri online. De asemenea, circa 71% dintre acestea sunt considerate neproductive, angajaţii petrecând, în medie, 31 de ore lunar în întâlniri neproductive. Companiile cu mai puţin de 50 de angajaţi irosesc în medie 18.000 de dolari pe an pe şedinţe neproductive. Organizaţiile cu peste 100 de angajaţi irosesc în medie 420.000 de dolari pe an pe şedinţe neproductive.

„theCoRD.ai a fost dezvoltată în contextul răspândirii lucrului remote (creşterea, la nivel mondial, cu 156% în ultimele 6 luni a numărului angajaţilor cu formă de lucru la distanţă), dar şi al nevoii companiilor de a identifica talente la nivel internaţional, într-o piaţă a muncii în care este o provocare pentru angajatori să găsească, să păstreze şi să contribuie la dezvoltarea angajaţilor potriviţi”, au mai transmis reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO