Business Hi-Tech

Startup-ul românesc Hilio, platformă de telemedicină ce oferă servicii de sănătate psiho-emoţională şi wellbeing, se extinde pe piaţa din Republica Moldova printr-un parteneriat cu Moldcell. „Parteneriatul reprezintă un pas important în strategia de extindere a Hilio către pieţe noi”

Startup-ul românesc Hilio, platformă de telemedicină...

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.11.2023, 14:13 120

Startup-ul românesc Hilio, o platformă de telemedicină ce oferă servicii de sănătate psiho-emoţională şi wellbeing, anunţă extinderea pe piaţa din Republica Moldova printr-un parteneriat strategic semnat  alături de compania de telecomunicaţii digitale Moldcell. Astfel, Hilio va oferi cetăţenilor din Republica Moldova servicii medicale, dar şi de sănătate psiho-emoţională la cele mai înalte standarde, prin intermediul experţilor înregistraţi în platformă, atât din România, cât şi din Republica Moldova, au transmis reprezentanţii companiei româneşti.

„Parteneriatul cu Moldcell reprezintă un pas important în strategia de extindere a companiei Hilio către pieţe noi, acolo unde prin expertiza noastră putem să aducem valoare, dar şi complementaritate sistemului medical şi pacienţilor. (...) Încă din 2016 am văzut telemedicina ca fiind o inovare ce va ajunge să salveze vieţi, fie că vorbim de prevenţie şi acces la servicii medicale la distanţă acolo unde nu există competenţe locale, fie că ne referim la intervenţii medicale la distanţă între doctor - doctor sau doctor - spital. În calitate de medic sunt onorat că pot să contribui la această inovare şi transformare a sistemului medical prin construirea Hilio, platforma de e-sănătate din România”, a spus Mihai Bran - Co-fondator Hilio, medic psihiatru.

Parteneriatul strategic vine ca urmare a unei cereri publice de ofertă iniţiată de compania Moldcell, iar Hilio, companie în care a investit eMAG Ventures, a fost preferat datorită experienţei în domeniul sănătăţii digitale, a interfeţei prietenoase, atât  pentru utilizatori, cât şi pentru specialişti, dar şi a arhitecturii care permite integrări şi customizări rapide.

„Ne adresăm unui portofoliu de peste 1,5 milioane de utilizatori de servicii Moldcell, fiecare abonat reprezentând un potenţial client pentru serviciul de telemedicină. A fost şi este foarte important pentru noi să înţelegem piaţa, comportamentele de consum şi nevoile cetăţenilor din Republica Moldova pentru ca ofertele pe care le construim să aducă utilizatorilor, cu adevărat, valoare. Ne-am bazat pe sprijinul partenerului nostru, care s-a implicat în mod activ în conturarea pachetelor de e-sănătate, iar de ambele părţi există angajamentul că produsele vor fi adaptate continuu la feedback-ul din partea consumatorilor”, a spus Alexandra Popescu-Zorica, Chief Growth Officer Hilio.

Practic, în baza colaborării, compania Moldcell lansează în premieră pentru piaţa din Republica Moldova serviciul „e-Sănătate”, un asistent personal de sănătate, disponibil direct pe telefon. Serviciul a fost conceput pentru a asigura un acces facil la sfaturi medicale de calitate pentru toţi cetăţenii, indiferent de vârstă, prin intermediul unui dispozitiv mobil. Astfel, servicul de telemedicină <e-Sănătate> a apărut ca o soluţie oportună pentru satisfacerea nevoilor de sănătate psiho-emoţională şi well-being, mai ales după perioada pandemiei, când importanţa serviciilor online de sănătate şi telemedicină a crescut exponenţial. Astfel, în baza parteneriatului strategic, utilizatorii vor avea acces la o reţea vastă de specialişti din platforma Hilio, experţi care vor fi accesibili fără niciun fel de constrângere fizică, din confortul şi intimitatea propriei locuinţe a fiecărui utilizator. Prin intermediul platformei, pacienţii se pot conecta foarte uşor direct cu specialiştii care acoperă diverse zone de sănătate. Alegerea unui profesionist şi stabilirea unei întâlniri se realizează într-un mod simplu şi direct, datorită platformei Hilio, foarte uşor de utilizat, au mai spus reprezentanţii Hilio.

„Suntem bucuroşi să aducem serviciul e- Sănătate tuturor cetăţenilor Republicii Moldova. Noi credem că tehnologia trebuie să fie centrată pe oameni şi să vină în sprijinul lor, iar fuziunea domeniului de sănătate şi tehnologie se aliniază cu misiunea noastră de a aduce întreaga lume în mâinile abonaţilor noştri pentru ca ei să-şi trăiască viaţa din plin”, a spus Carolina Bugaian, Director General al Moldcell.

Parteneriatul dintre Hilio şi Moldcell reprezintă un angajament pe termen lung în oferirea de servicii de telemedicină pe piaţa din Republica Moldova. Cele două companii au dezvoltat integrări tehnice la nivelul platformelor pentru a asigura astfel o experienţă completă şi intuitivă utilizatorilor. Pe lângă experienţa bogată a Hilio în oferirea de consultaţii în regim de telemedicină, un alt element esenţial care a dus la selectarea Hilio ca partener Moldcell îl reprezintă arhitectura flexibilă ce asigură capabilităţi tehnice de integrare şi roll-out cu partenerii externi şi pe pieţe noi, potrivit sursei citate anterior. Platforma Hilio dispune de toate resursele tehnice necesare pentru ca integrarea cu un nou partener să fie foarte rapidă.

„Parteneriatul cu Hilio, platformă dezvoltată în România, ne permite să oferim accesul la sfaturi medicale pentru abonaţii noştri şi nu doar, să oferim preţuri rentabile şi să îmbunătăţim accesul la servicii medicale de calitate”, a spus Olga Pavlic - Director Departamentul de Servicii Financiare Mobile şi Inovaţii în Afaceri din cadrul Moldcell.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO