Business Hi-Tech

StepFWD lansează un program de accelerare ce-şi propune să ajute start-up-uri de tehnologie formate din echipe diverse şi dă startul înscrierilor pentru o nouă cohortă de 20 de firme din IT la început de drum din regiune

StepFWD lansează un program de accelerare ce-şi propune...

Autor: Alexandra Cepăreanu

22.08.2023, 13:10 90

StepFDW anunţă lansarea programului de accelerare STEPFWD Together dedicat start-up-urilor de tehnologie formate din echipe diverse, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Astfel, StepFWD Together dă startul înscrierilor pentru o nouă cohortă de 20 de start-up-uri din regiune care vor să-şi accelereze creşterea.

„StepFWD Together e o continuare a muncii noastre din ultimii ani. Suntem acum în căutarea acelor 20 de startupuri de tehnologie care prezintă un marker al diversităţii în componenţa echipelor lor şi care sunt în căutarea unui accelerator care să le ajute să crească rapid. Experienţa ediţiilor trecute ne-a ajutat să pregătim un program despre care suntem siguri că îi va ajuta în mod real. În plus, în acest an îi avem parteneri pe Startup Norway care vin cu expertiză dintr-un ecosistem mai dezvoltat şi care ne vor ajuta să avem acces la pieţe mai mari şi la investitori din regiunea scandinavă. De asemenea avem alături de noi mentori locali cu multă experienţă, conexiuni excelente şi multă determinare să îi ajutăm”, a spus Liviu Cadariu, Program Director în cadrul StepFWD Together.

Cea de-a cincea ediţie, desfăşurată pe parcursul a şapte luni, aduce schimbări în structura programului şi se adresează în acest an echipelor diverse care au deja un produs şi primii utilizatori/clienţi şi vor să-şi dezvolte accelerat start-up-urile, potrivit sursei citate. Participarea în program e gratuită, equity-free, iar deadlineul de înscriere este 8 octombrie 2023.

„Cele 20 de start-up-uri vor fi selecţionate de către echipa de proiect şi mentorii din program pe baza aplicaţiei de înscriere şi a interviului cu echipa, având în vedere experienţa şi istoricul de colaborare a fondatorilor, valoarea adăugată pe care o aduce businessul în industria care operează, tracţiunea produsului, mărimea pieţei, precum şi diversitatea echipei”, au mai transmis reprezentanţii StepFWD.

De asemenea, programul este structurat în două părţi. Astfel, în prima fază - Learn and connect, care se va desfăşura pe parcursul primelor două luni, cele 20 de startupuri vor participa la workshop-uri structurate în jurul a patru piloni importanţi pentru start-up-urile early stage avansate: construirea echipelor, product management, growth, smart founding şi pitching.

„(...) Cele 20 de start-up-uri se vor conecta cu investitori şi experţi din industrie şi se vor pregăti pentru Demo Day. Demo Day va fi un eveniment offline ce va avea loc la mijlocul lunii decembrie în care cele 20 de echipe îşi vor prezenta afacerea şi progresul înregistrat şi la care vor participa peste 200 de investitori, jurnalişti, membri ai ecosistemului de startupuri.”

În etapa a doua a programului vor fi selectate cele mai promiţătoare şase start-up-uri din cele 20 înscrise iniţial în program care au demonstrat cel mai mare potenţial de creştere. În cea de-a doua faza - Grow, care se va desfăşura în perioada ianuarie - aprilie 2024, conţinutul programului va fi personalizat pe nevoile fiecărei echipe din cele şase rămase în program, fiecare start-up va avea desemnată o echipă de mentori dedicată formată din antreprenori, experţi din industrie şi un membru al echipei StepFWD Together.

„Programul ne-a ajutat să ne conectăm cu actori relevanţi ai ecosistemului de startupuri şi ne-a oferit îndrumare şi sprijin adaptat nevoilor noastre punctuale. StepFWD ne-a depăşit aşteptările: experienţa a fost ca un bulgăre de zăpadă care se rostogolea şi devenea din ce în ce mai mare”, a spus Cristina Oprea, COO, LopiAI, participantă în program.

StepFWD Together este un program dezvoltat de StepFWD în parteneriat cu Startup Norway printr-un grant oferit de Innovation Norway şi cu sprijinul Bitdefender şi Google for Startups, arată sursa citată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO