Business Hi-Tech

Steve Jobs: E absurd ca şcoala să se bazeze pe profesori care stau la tablă şi pe manuale

Steve Jobs: E absurd ca şcoala să se bazeze pe profesori care stau la tablă şi pe manuale

Autor: Adrian Seceleanu

27.06.2012, 00:03 2948

Un sistem educaţional în care profesorii predau de la tablă pe baza unor manuale şi în care sindicatele au foarte multă putere nu poate genera inovaţie şi oferi companiilor de tehnologie din Statele Unite oamenii de care are nevoie pentru a nu-şi externaliza masiv activitatea în ţări precum China, i-a spus Steve Jobs preşedintelui american Barack Obama, potrivit biografiei autorizate a fostului lider al Apple, carte care este disponibilă la chioşcuri numai împreună cu Ziarul Financiar din data de 18 iunie.

Până când sindicatul profesorilor nu este anihilat, nu va exista aproape nicio speranţă pentru reforma în educaţie.

Profesorii ar trebui trataţi ca nişte profesionişti, nu ca nişte muncitori care lucrează la linii de asamblare. Directorii de şcoli ar trebui să îi poată angaja şi concedia pe pro­fe­sori în funcţie de competenţe, i-a spus Jobs lui Oba­ma. "Şcolile ar tre­bui să rămână des­chise până la ora şase seara şi să funcţio­neze 11 luni pe an. Este absurd că şcoa­la americană încă se mai bazează pe profesori care stau la tablă şi pe ma­nuale. Toate căr­ţile, mate­rialele edu­caţionale şi evaluările ar tre­bui să fie inte­ractive şi di­gi­ta­lizate, adap­tate la fiecare elev, în acest fel ob­ţi­nându-se răs­pun­suri în timp real", potrivit biografiei autorizate a fostului lider al Apple, scrisă de Walter Isaacson.

Cartea este portretul unei vieţi trăite intens şi a unei cariere comparabile cu un şir muntos: cu vârfuri, văi şi pră­păstii, cu momente de pio­nierat şi altele de încrâncenare.

În această biografie, cititorii vor găsi detalii despre an­treprenorul care, prin voinţă şi talent, a revoluţionat şase do­menii de activitate: com­pu­terele personale, filmul de animaţie, muzica, tele­foanele, tabletele compu­te­rizate şi conţinutul digital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO