Business Hi-Tech

Termenul pentru ofertele de consultanţă la Romtelecom a fost prelungit cu două săptămâni

Foto Adrian Stoicoviciu

Foto Adrian Stoicoviciu

Autor: Adrian Dumitrache

05.11.2013, 20:34 404

Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a prelungit cu 14 zile, până pe 21 noiembrie, la solicitarea potenţialilor investitori, perioada în care pot fi depuse ofertele pentru furnizarea de servicii de consultanţă în vederea vânzării participaţiei deţinute de stat la Romtelecom.

„Anunţul a fost publicat în data de 7 octombrie pe site-ul MSI, în presa de specialitate internaţională şi românească termenul iniţial fiind 7 noiembrie. Termenul limită de depunere şi deschidere a ofertelor a fost prelungit până la data de 21 noiembrie, la solicitarea potenţialilor ofertanţi, în vederea finalizarii elaborării ofertelor şi a organizării unor consultări interne aprofundate cu toţi factorii de decizie implicaţi. Data deschiderii ofertelor a fost, de asemenea, decalată, urmând a avea loc pe 21 noiembrie 2013, ora 14:00, la sediul MSI, iar termenul în care pot fi solicitate clarificări a fost prelungit până pe 14 noiembrie 2013, ora 17:00", se arată în comunicatul MSI.

Celelalte condiţii din anunţul de participare rămân neschimbate. Firmele interesate trebuie să dovedească faptul că au participat în ultimii 10 ani în calitate de consultant în cadrul unor proiecte de privatizare la companii de stat cu o cifră de afaceri de cel puţin 2,5 miliarde de lei sau au finalizat un contract de consultanţă cu o valoare de cel puţin 1,3 miliarde de lei la companii de stat.

O altă cerinţă este ca ofertanţii să fi participat în ultimii 5 ani în calitate de consultant în investiţii financiare pe piaţa de capital sau vânzări de pachete de acţiuni cumulate în mediul privat în valoare de cel puţin 500 milioane de lei. Statul a mai încercat să privatizeze Romtelecom şi în 2005 şi în 2008, dar ambele iniţiative au eşuat. Pachetul majoritar de acţiuni al Romtelecom este controlat de grupul elen de telecomunicaţii OTE, care deţine 54,01% din capital din anul 2001. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO