Business Hi-Tech

Theocharopoulos, Romtelecom: Piaţa telecom se va menţine pe un trend crescător pe termen mediu şi lung

Autor: Adrian Dumitrache - Mediafax

18.10.2011, 17:56 178

Piaţa telecom se va menţine pe un trend crescător pe termen mediu şi lung pentru că nevoia de comunicare este una elementară, iar Internetul va fi vectorul principal al dezvoltării, a declarat directorul general al Romtelecom şi Cosmote România, Stefanos Theocharopoulos, la forumul ZF Digital '11.

El conduce şi operaţiunile companiei naţionale de telefonie fixă Romtelecom, poziţie pe care a preluat la 1 iulie.

Theocharopoulos a afirmat că, în România, raportul calitate/preţ al serviciilor de acces la Internet este foarte bun în raport cu alte pieţe din regiune.

"La nivelul pieţei, vitezele de acces la Internet sunt ridicate atât pe partea fixă, cât şi pe mobil. Există o mare cerere pentru servicii de acces la Internet cu viteze foarte ridicat, iar operatorii reuşesc să furnizeze aceste servicii la un preţ accesibil pentru foarte mulţi consumatori", a spus Theocharopoulos.

Întrebat dacă Deutsche Telekom, care controlează indirect Cosmote România şi Romtelecom, va aduce brandul grupului pe piaţa românească în următorii cinci ani, Theocharopoulos a afirmat că astfel de operaţiune trebuie foarte bine gândită.

"Cosmote este un brand care creşte în fiecare zi, iar Romtelecom este un brand bine ancorat în conştiinţa românilor. Toată lumea îl cunoaşte, chiar dacă unii îl iubesc, iar alţii îl urasc", a spus şeful operatorului.

În opinia lui Theocharopoulos, o companie telecom trebuie să rămână în acest domeniu, să fie un mediu de transmitere a informaţiilor, şi să nu intre pe piaţa serviciilor de conţinut.

"Operatorii creează mediul de transmitere a informaţiilor, a conţinutului. Nu cred că este în beneficiul operatorilor să intre în acest business", a spus Theocharopoulos.

El a adăugat că venitul mediu pe utilizator la nivelul industriei telecom a rămas stabil, în ciuda dificultăţilor cu care s-au confruntat operatorii telecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO