Business Hi-Tech

Tim Cook: Nu sunt genul de tip care bate cu pumnul în masă

Tim Cook: Nu sunt genul de tip care bate cu pumnul în masă

Foto AFP

Autor: Vlad Popescu

10.12.2012, 00:00 874

"Îmbogăţirea vieţii" clienţilor este mai importantă decât profitul, banii fiind doar un rezultat secundar al succesului, a declarat directorul general al Apple, Tim Cook, în primul interviu televizat acordat de la preluarea funcţiei anul trecut de la Steve Jobs.

"Vrem să îmbogăţim vieţile oamenilor, nu doar să facem bani. Banii ar putea fi un rezultat secundar, dar nu sunt steaua călăuzitoare pentru noi", a afirmat Tim Cook, citat de Bloomberg. Referitor la imaginea sa, Cook notează că biografia oficială de CEO al Apple îl portretizează ca pe un robot, o persoană foarte disciplinată, fără emoţii.

"Cred că atunci când citeşti despre tine ţi se pare aproape ca o caricatură. Zici că citeşti despre altcineva. (...) În cazul meu, cel despre care citesc apare ca un robot. Mă duce gândul la disciplină. Dar sună ca şi cum nu ar exista emoţie. Nu cred că cei care mă cunosc ar spune asta. Cu siguranţă nu sunt un tip care dă cu pumnul în masă. Nu este stilul meu", comentează directorul general al Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO