Business Hi-Tech

Topul câştigurilor din IT&C pe 2015. Orange şi Vodafone conduc clasamentul, iar cel mai bine plasat business românesc este Bitdefender al familiei Talpeş, cu un profit net de 57 mil. lei

Topul câştigurilor din IT&C pe 2015. Orange şi...

Autor: Adrian Seceleanu

06.06.2016, 00:07 2156

Orange România, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, a fost şi în anul 2015 compania care a raportat cel mai mare profit net din industria locală IT&C, conform unei analize realizate de ZF asupra datelor raportate de aproape 200 dintre cele mai mari firme de profil de pe piaţa locală.

Topul include doar companiile pentru care există în prezent date pentru anul precedent la Ministerul Finanţelor.

Subsidiara locală a gigantului francez Orange s-a plasat din nou pe primul loc loc în topul profiturilor cu un rezultat de 262,2 milioane de lei. Al doilea jucător din topul profi­turilor este şi în acest an subsidiara grupului britanic de telefonie mobilă Vodafone, care a obţinut un câştig net de 181 milioane de lei, în creştere cu 14% faţă de anul precedent. Vodafone este al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, cu peste 8 milioane de clienţi şi afaceri de 3,3 miliarde de lei, în creştere cu 6%.

Mai puţin de o treime dintre companiile din clasamentul celor mai profitabili jucători locali din IT&C sunt deţinute de antreprenori locali, conform datelor de la Finanţe. Cel mai bine plasat business din top controlat de români este Bitdefender, compania de soluţii de securitate IT fondată şi condusă de Florin şi Măriuca Talpeş, cu un câştig net de 57 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO