Business Hi-Tech

Twitter intră cu Facebook în cursa de 1 miliard de utilizatori

Reţeaua de socializare Twitter ţinteşte 1 mld. de utilizatori

Autor: Radu Racu

12.10.2010, 13:09 27

Unul din co-fondatorii reţelei de socializare Twitter spune căintenţionează să atragă 1 miliard de utilizatori pentru a concuracu Facebook în contractele de publcitate, fără să avanseze însăvreun termen pentru atingerea acestui obiectiv, scrie Bloomberg.

Evan Williams, co-fondatorul şi fostul director executiv alTwitter, a declarat că va iniţia noi contracte de publicitate dupăcolaborările profitabile cu Starbucks, Coca-Cola şi ESPN. Reţelelede socializare au devenit foarte atrăgătoare pentru cumpărătorii dereclamă după ce numărul utilizatorilor a crescut exponenţial.Recent, Facebook s-a lăudat cu 500 de milioane de utilizatori şi aanunţat că ţinteşte pragul de 1 miliard.

"Twitter a ajuns acum ca YouTube. Au trafic mare, mulţi oamenile utilizează serviciile, însă e greu să scoţi bani din asta pentrucă nu ştii profilul utilizatorului", spune un analist.

Prin reţeaua de micro-blogging Twitter se transmit zilnic circa100 de milioane de mesaje scurte. Compania a început lun aceasta operioadă de probă cu 30 de cumpărători de publicitate, printre careNike şi Best-Buy. Conform datelor Twitter, 9% din anunţurile onlinesunt accesate de utilizatori pentru o durată medie de 43 desecunde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO