Business Hi-Tech

Un stat al UE poate interzice jocurile de noroc online, in scopul combaterii fraudelor

03.06.2010, 23:04 53

Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) de la Luxemburg ahotarat ca un stat membru poate interzice jocurile de noroc onlinedaca masura este luata in scopul combaterii fraudelor si acriminalitatii informatice. Curtea de la Luxemburg a luat aceastaconcluzie in cadrul unui proces privind doua companii de jocuri denoroc si pariuri sportive pe internet si prin telefon, autorizatein Marea Britanie, care au prestat servicii si pentru clientiolandezi.

Reglementarea olandeza a jocurilor de noroc se intemeiaza pe unsistem de autorizatii exclusive, potrivit caruia, pe de o parte, seinterzice organizarea sau promovarea jocurilor de noroc, cuexceptia situatiei in care o autorizatie administrativa a fosteliberata in acest scop si, pe de alta parte, autoritatilenationale nu acorda decat o singura autorizatie pentru fiecaredintre jocurile de noroc autorizate. In plus, in Olanda nu se potorganiza jocuri de noroc prin internet. De Lotto, fundatie de dreptprivat fara scop lucrativ, este titulara autorizatiei pentruorganizarea de pariuri sportive, a jocurilor loto si a jocurilor cucifre. In acest context, Hoge Raad der Nederlanden (Curtea Supremaolandeza) si Raad van State (Consiliul de Stat) a solicitat Curtiide Justitie sa se pronunte asupra compatibilitatii cu dreptulUniunii Europene al reglementarii olandeze privind politica indomeniul jocurilor de noroc. Pe de o parte, societatile Ladbrokes,autorizate in Marea Britanie, care desfasoara jocuri de norocon-line legate de sport, au fost somate in instanta de fundatia DeLotto pentru ca au prestat servicii pe teritoriul Olandei faraautoritatie nationala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO