Business Hi-Tech

UPC a avut venituri de 31,3 mil. euro in T4

UPC a avut venituri de 31,3 mil. euro in T4
24.03.2010, 23:00 39

UPC, numarul doi pe piata locala de cablu TV, a inregistrat inultimul trimestru al anului trecut venituri de 31,3 mil. euro, inscadere cu 6,6% fata de anul precedent, potrivit datelor dinraportul financiar al grupului american Liberty Global (LGI),actionarul majoritar al companiei. "In Romania, competitia acontribuit la scaderea veniturilor din serviciile TV si aveniturilor totale. Ca raspuns la competitia din Ungaria siRomania, am implementat strategii agresive de preturi si demarketing", potrivit datelor din raport. Cei mai mari rivali ai UPCdin Romania sunt RCS&RDS si Romtelecom.

UPC a incheiat T4 2009 cu 1,07 milioane de clienti peprincipalul business - cablul TV, in scadere cu 4% fata de 2008,insa compania a raportat cresteri pe celelalte segmente (telefonie,net, satelit). In plus, UPC a inregistrat evolutii pozitive invanzarea de servicii TV mai scumpe, precum cablul digital,televiziunea HD si recorderul digital (DVR).

La nivelul intregului an, veniturile UPC au fost de 123,4 mil.euro, in scadere cu 15% fata de anul precedent. Reprezentantiicompaniei spun ca pentru analiza performantelor companiei mairelevante ar fi cifrele in lei. "Din punct de vedere operationalcifrele relevante pentru UPC Romania sunt cele exprimate in lei,pentru ca si tarifele companiei sunt exprimate in moneda locala.Astfel, veniturile in lei ale UPC pe anul 2009 de pe segmentulrezidential au inregistrat o crestere de aproape 2% in conditiilein care compania a avut anul trecut o strategie de mentinere acotei de piata, care a presupus si unele reduceri ale tarifelor. Inceea ce priveste evolutia veniturilor din trimestrul patru 2009,UPC a inregistrat o crestere a veniturilor in lei de 2% fata detrimestrul anterior", au precizat pentru ZF oficialii UPC, fara apreciza valoarea exacta a veniturilor. Veniturile diviziei businessau scazut.

UPC a obtinut in 2009 venituri de 53,8 mil. euro din Slovacia,de 188,4 mil. euro din Cehia, de 198,8 mil. euro din Polonia si de232,9 mil. euro din Ungaria. Veniturile totale ale LGI au fost de11,1 mld. $ in 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO