Business Hi-Tech

UPC: Clienţii noi pe satelit plătesc 50 de lei în avans

Autor: Adrian Seceleanu

03.05.2011, 23:32 379

Clienţii noi care doresc să achiziţioneze serviciile deteleviziune prin satelit ale UPC trebuie să plătească în avans lasemnarea contractului 50 de lei - sumă în care primesc gratuittoate echipamentele necesare şi instalarea lor, plus 3 luni deservicii TV, potrivit reprezentanţilor companiei. ZF a scris înediţia de marţi, citând datele obţinute de la dealerii autorizaţiai UPC, că utilizatorii care semnează un contract nou trebuie săplătească în avans serviciile pe o perioadă de şase luni de zile,respectiv 119 lei, sumă care include toate echipamentele necesareşi instalarea lor. Informaţia nu este inexactă, spun oficialii UPC:"Taxa de activare este de 50 de lei".

UPC este în acest moment singurul jucător de pe piaţa localăcare suportă integral costul echipamentelor de recepţie pentruclienţii noi. Această strategie, combinată cu numărul mare deprograme inclus în cel mai ieftin pachet, aproape dublu faţă derivali, au adus UPC creşteri semnificative ale numărului de clienţiîn ultimele două trimestre din 2010, de la 187.400 în iunie 2010 laaproape 230.000 în decembrie.

Cei 40.000 de clienţi noi pe satelit au compensat scăderile UPCpe cablul TV (61.300 de utilizatori) ajutând operatorul să rămânăîn luptă pentru poziţia secundă de pe piaţa TV, care ar putea firevendicată de Romtelecom după preluarea Boom TV şi AKTA Satelit.RCS&RDS şi Romtelecom, numărul unu şi doi pe piaţa de satelitTV, nu le mai oferă gratuit clienţilor echipamentele derecepţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO