Business Hi-Tech

UPC si-a recrutat sef de vanzari de la cel mai dur rival, RCS&RDS

UPC si-a recrutat sef de vanzari de la cel mai dur rival, RCS&RDS

Razvan Agrosoaie are drept obiectiv la UPC cresterea pe toate segmentele de piata

29.01.2009, 18:09 455

UPC Romania, al doilea jucator de pe piata locala de cablu TV (CATV), l-a recrutat pe pozitia de director de vanzari pe Razvan Agrosoaie, unul dintre managerii cheie de la RCS&RDS, cel mai mare concurent al companiei pe segmentul CATV. El il inlocuieste la UPC pe Dragos Bunescu, recrutat de compania de tichete de masa Accor.

Agrosoaie a absolvit Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi si lucra din iunie 2003 la RCS& RDS, unde raspundea de vanzarile indirecte si de segmentul rezidential si avea in subordine 200 de oameni. El a fost de asemenea implicat in ultimii doi ani in dezvoltarea serviciului de televiziune prin satelit al RCS&RDS, Digi TV. Agrosoaie vine la UPC pe o pozitie superioara, de director de vanzari, din care va coordona circa 300 de oameni si va raporta direct catre directorul executiv al companiei, Jack Mikaloff.
"Obiectivul meu pentru anul 2009 este cresterea UPC pe toate segmentele de produse, mentinerea si dezvoltarea bazei de clienti", a declarat pentru ZF Razvan Agrosoaie.
Conform unor surse de pe piata telecom, si Ovidiu Ghiman, unul din cei mai importanti oameni din structura de conducere a RCS, ar fi aproape de a pleca din companie. El ar fi in negocieri cu Romtelecom, cel mai mare jucator de pe telefonia fixa din Romania. Ovidiu Ghiman si Alexandru Oprea - director general al RCS&RDS - nu au putut fi contactati pentru a comenta informatia, in timp ce oficialii Romtelecom nu au dorit sa o comenteze.
RCS&RDS este cel mai mare rival al UPC pe televiziunea din cablu si unul dintre concurentii redutabili de pe pietele de servicii de televiziune prin satelit, internet si telefonie fixa, unde in ultimii doi ani a revenit puternic si Romtelecom.
RCS&RDS este, conform cifrelor anuntate de managerii companiei, cel mai mare jucator din Romania pe televiziunea prin cablu si satelit, precum si pe serviciile internet, in timp ce Romtelecom este numarul unu pe telefonie fixa si numarul doi pe internet si televiziune prin satelit.
Principalul business al UPC il reprezinta televiziunea prin cablu, compania avand la finele lunii septembrie aproape 1,2 milioane de clienti.
UPC si-a schimbat in ultimul an aproape complet toata garnitura de manageri - de la directorul executiv pana la cel de comunicare, cu scopul de a pune compania pe crestere, in fata concurentei extrem de dure de pe piata.
Intr-o anumita masura, UPC trece printr-o faza asemanatoare celei prin care a intrat Romtelecom dupa 2006. Atunci, pierderile Romtelecom de pe linia principala de business, telefonia fixa, se accentuasera, astfel ca actionarul majoritar, grupul OTE, a decis schimbarea directorului general, care apoi a restructurat la randul sau top managementul operatorului.
 
Headhunting de la concurenta
 
  • Romsys i-a recrutat de la Softwin pe noul CEO, Horatiu Berdila, si pe Emanuel Oana, directorul de solutii pentru sectorul financiar
  • Vodafone i-a luat de la Cosmote pe Adrian Florea - manager pentru dezvoltarea de produse si servicii. Adrian Ciucasu, director de vanzari indirecte la Cosmote, si care a lucrat anterior si pentru Zapp si Orange, a ajuns de asemenea anul trecut la Vodafone
  • Cosmote l-a recrutat pe Mircea Garbovan, fostul director de vanzari al Zapp. Compania l-a adus de la Vodafone pe Gabriel Ionita, care a devenit manager dezvoltare produse si servicii
  • Romtelecom l-a numit in functia de manager de servicii de voce pe Radu Tudorache, fostul sef al Google Romania si fost director la autoritatea de reglementare in comunicatii
  • TotalSoft, producator local de software pentru mediul de afaceri, l-a recrutat ca director de strategie si marketing pe Bogdan Musat de la Microsoft Romania
  • IBM Romania si-a recrutat directorul de resurse umane, Cornelia Petrea, de la Techteam
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO