Business Hi-Tech

UPC surprinde cu o ofertă „patentată“ de RCS: telefonie fixă gratuită pentru clienţii de cablu

UPC surprinde cu o ofertă „patentată“ de RCS: telefonie fixă gratuită pentru clienţii de cablu
05.08.2010, 23:30 85

UPC, numărul doi pe piaţa locală de servicii TV, le va oferigratuit servicii de telefonie fixă care ar costa în mod obişnuit12,4 lei pe lună (TVA inclusă) clienţilor care semnează în aceastălună un contract pe unu sau doi ani pentru cablu TV analog saudigital.

Mutarea, neobişnuită pentru grupul UPC - care nu oferă, cel maiprobabil, pe nicio altă piaţă din lume telefonie fixă gratuită -,reflectă atât concurenţa dură şi condiţiile economice dificile depe piaţa locală, cât şi încercarea operatorului american de a marcapuncte în lupta de imagine cu rivalii locali de la RCS&RDS.

Grupul RCS&RDS, care a introdus practic pe piaţă conceptulde telefonie fixă gratuită pentru clienţii de cablu TV, ajungândastfel în câţiva ani la peste un milion de utilizatori pe acestsegment, a introdus în luna mai 2010 o taxă de mentenanţă de cincilei pe lună pentru acest serviciu.

Introducerea taxei de mentenanţă a fost una dintre cele maiimportante corecţii realizate de compania locală în politica sa depreţuri.

UPC a evitat o referire directă la această situaţie, dar a făcutaluzie la mutarea RCS&RDS în comunicatul de presă care anunţătelefonia fixă gratuită: "Noua ofertă nu implică alte taxe dementenanţă sau tarife suplimentare pentru client".

De ce a lansat totuşi UPC această ofertă, prin care le oferăclienţilor fără costuri telefonia fixă? "Pe fondul unor schimbărimajore la nivel macroeconomic, precum şi în piaţa de telefoniefixă, considerăm că decizia UPC de a lansa această ofertă nu poatefi decât una benefică pentru consumatorii români, nevoiţi înprezent să reducă din cheltuieli", afirmă Dragoş Militaru, care avenit de la Coca Cola pentru a prelua funcţia de director comercialal UPC.

El nu a oferit mai multe detalii, însă el se referă, cel maiprobabil, la majorarea TVA la începutul lunii trecute şi laimpactul pe care îl vor avea probabil asupra consumuluidisponibilizările şi reducerile de salarii din sectorul public.

UPC îşi protejează cu asemenea oferte şi poziţia secundă pepiaţa TV, atacată puternic de rivalii de la Romtelecom.

UPC, companie deţinută de grupul american Liberty Global, aobţinut anul trecut venituri de 116 mil. euro, potrivit datelor dela Registrul Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO