Business Hi-Tech

Veniturile Orange au scăzut cu 4% în T1, la 221 mil. euro. Creştere pe TV şi explozie pe serviciile de date

Jean-François Fallacher, CEO al Orange România:

Interesul românilor pentru cele mai noi tehnologii şi servicii de ultimă generaţie este din ce în ce mai evident. Adopţia serviciilor de internet mobil la viteze 4G este în creştere, susţinută de (…) reţea, de gama diversificată de produse şi servicii, printre care şi serviciile de conţinut disponibile pe toate tipurile de ecrane.

Jean-François Fallacher, CEO al Orange România: Interesul românilor pentru cele mai noi tehnologii şi servicii de ultimă generaţie este din ce în ce mai evident. Adopţia serviciilor de internet mobil la viteze 4G este în creştere, susţinută de (…) reţea, de gama diversificată de produse şi servicii, printre care şi serviciile de conţinut disponibile pe toate tipurile de ecrane.

Autor: Adrian Seceleanu

29.04.2015, 00:08 381

Excluzând impactul reglementărilor impuse de autoritatea de reglementare, afacerile companiei ar fi crescut cu peste 6%. Compania a mai câştigat 100.000 de clienţi 4G în primul trimestru.

Veniturile totale ale Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, au scăzut în primul trimestru din acest an cu 3,7%, la 221 mil. euro, declinul fiind provocat de impactul negativ al reducerii cu 70% a tarifelor de interconectare la 1 aprilie 2014, în urma unei decizii luate de autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM). Excluzând acest impact, veniturile Orange ar fi fost mai mari cu 6,4% (de aproximativ 245 mil. euro), conform datelor comunicate de companie.

„Dacă excludem impactul măsurilor de reglementare, veniturile au avut o creştere de 6,4% faţă de perioada similară a anului anterior. Aceasta subliniază performanţa companiei, în con­diţi­ile în care în ultimul trimestru al anului 2014 creşterea a fost de 4,5%“, conform oficialilor de la Orange.

Având în vedere că reducerea tarifelor de interconectare a intrat în vigoare la 1 aprilie 2014, începând de trimestrul următor Orange ar putea anunţa venituri în creştere, în condiţiile în care pentru două din cele trei luni ale perioadei de referinţă (aprilie - iunie 2014) tariful de interconectare va fi egal cu cel practicat în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO