Business Hi-Tech

Veniturile SAP au crescut în T2 datorită serviciilor de cloud computing

Veniturile SAP au crescut în T2 datorită serviciilor de...

Autor: Ioana Nita

18.07.2014, 00:00 135
Compania germană SAP, cel mai mare producător de soluţii software de business, a înregistrat în al doilea trimestru al acestui an venituri din software şi servicii de suport asociate de 3,48 miliarde de euro cu 4% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2013, creşterea datorându-se investiţiilor în serviciile de cloud computing, scrie Bloomberg. În al doilea trimestru al acestui an veniturile din subscripţiile pentru serviciile de cloud au crescut cu 32% comparativ cu acelaşi interval din 2012, la 242 milioane de euro.
 
În ultima perioadă SAP a făcut o serie de achiziţii pentru a-şi diversifica oferta de aplicaţii care rulează în cloud, printre care se numără şi producatorul de software pentru departamentele de resurse umane Fieldglass. Cu ajutorul acesteia, compania germană vrea să adauge în portofoliul său de produse şi programe online pentru diviziile de resurse umane, marketing şi comerţ electronic. În România, SAP are 3 centre de consultanţă şi circa 400 de angajaţi, iar veniturile subsidiarei locale s-au ridicat anul trecut la 27,2 milioane de euro, un avans de 17% faţă de 2012.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO