Business Hi-Tech

VIDEO ZF Live, Lăzărescu, agenţia Today's: În România, un magazin online trebuie să atragă 100 de clienţi pe site pentru a înregistra o achiziţie

06.02.2015, 13:35 1142

Rata medie de conversie la magazinele online este de 1%, ceea ce înseamnă că este nevoie să atragi 100 de oameni ca să înregistrezi o singură achiziţie de produs, cele mai populare siteuri fiind cele de fashion, încălţăminte sau flori, a declarat la ZF Live Marius Lăzărescu, fondatorul agenţiei de marketing online Today's.

“”În Ungaria sau Polonia rata de conversie ajunge şi la 2%, deci dublu faţă de ce e în România, fiind pieţe mai mature. Costul de achiziţie, adică suma investită de un magazine pentru a atrage un client variază între 10 euro şi 30-40 euro în România. În ţările vecine costurile sunt cu doar 15-20% mai mari””, spune Lăzărescu.

În opinia lui, comunicarea publicitară trebuie personalizată, astfel încât consumatorului să îi fie oferite produse relevante şi să îi creezi un obicei din a intra pe un site.

“Dacă ai cumpărat flori anul trecut la o anumită dată, magazinul îţi aminteşte anual asta, reţine ziua de naştere de exemplu”.

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de vineri, 6 februarie, cu Marius Lăzărescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO