Business Hi-Tech

VIDEO ZF Live. Programul Start-Up Nation: Antreprenorii care pornesc afaceri în IT, producţie şi industrii creative au cele mai mari şanse să primească finanţare

Autor: Roxana Rosu

11.05.2017, 00:00 763

Ar trebui ca România să se identifice cu acest program. România are nevoie de antreprenori care în 10 - 15 ani să ajungă să deţină mari companii, cu prezenţă europeană.

Antreprenorii care pornesc afaceri în zona de IT, producţie şi industrii creative au cele mai mari şanse să primească finanţare prin programul pentru IMM Start-Up Nation, în timp ce comerţul şi serviciile beneficiază de punctaje mai mici în evaluare, fiind considerate industrii cu valoare adăugată mică, au spus Cosmin Dră­goi, consultant, şi Traian Ispasiu, vice­preşedinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România la ZF Live.

„Start-up Nation e un program bun dacă va fi funcţional. Aşteptăm să îl vedem în piaţă. Condiţiile sunt mai relaxate decât pe alte programe cu fonduri europene. Nu sunt condiţii restrictive.  Sfatul meu pentru tineri este să studieze bine criteriile, punctajul şi să îşi maximizeze punctele. Vor fi probabil multe proiecte depuse. Probabil nu vor primi finanţare proiectele cu punctaj minim“, a precizat Cosmin Drăgoi.

Ministerul pentru Mediul de Afa­ceri, Comerţ şi Antreprenoriat a făcut vi­neri publice normele schemei de ajutor de minimis ale programului Start-Up Nation, modificate după aprobarea unor amendamente la legea care re­gle­men­tează programul (OUG nr. 10/2017). În total, există 470 de coduri de activitate CAEN ale companiilor ca­re vor să se înscrie în cursa pentru obţi­nerea unor finanţări de până la 200.000 de lei. Sectoarele variază de la anu­mite activităţi din industrie (de ex. fabricarea îngheţatei, fabricarea de îmbrăcăminte şi încălţăminte, extracţia pie­trişului etc.) până la servicii de di­verse tipuri (învăţământ, şcoli de con­ducere, transporturi cu taxiuri, ser­vicii de curăţenie, comerţ, cumpă­rarea şi vân­zarea de bunuri imobiliare proprii etc.).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO