Business Hi-Tech

VIDEO ZF Live. Valentin Radu, CEO al Marketizator: Degeaba ai trafic dacă nu îl converteşti în vânzări

Autor: Roxana Rosu

21.06.2016, 07:00 931
Utilizarea mult mai avansată a datelor despre consumatori este una dintre tendinţele care vor marca comerţul online în perioada următoare, din dorinţa marketerilor de a adapta oferta la profilul fiecărui potenţial cumpărător, cu atât mai mult cu cât 55% din utilizatorii de net declară că nu sunt deranjaţi că le sunt folosite datele pentru a le fi livrate oferte personalizate, a spus la ZF Live Valentin Radu, CEO al Marketizator.
 
„La tineri proporţia e şi mai mare, spre 75%. Nu mai vrem să pierdem vremea cu oferte care nu ne interesează, ci ne convine să primim informaţii doar despre lucruri care mă interesează. Timpul e moneda pe care o jertfim pentru alte tipuri de monede. Dacă pot salva timp, mie îmi convine.“
 
Rezultatul este că pe piaţa internaţională sunt tot mai multe companii care vând datele, profilurile utilizatorilor.
 
La fel de important devine să reuşeşti să creşti rata de conversie a traficului de pe site, o nişă pe care a intrat şi Valentin Radu în 2013 cu firma sa. „Degeaba ai trafic pe site dacă nu îl converteşti. Am pornit devreme afacerea pe acest sector şi avem un cuvânt de spus pe zona noastră pe plan internaţional”.
 
Valentin Radu a intrat în antreprenoriat încă din 2001, când a lansat o reţea de internet cu câţiva prieteni, în cartierul Berceni din Bucureşti. Bnet Computers s-a dovedit o iniţiativă de succes, care a atras la vremea respectivă 4000 de clienţi, iar după ce şi-a vândut participaţia, tânărul antreprenor a decis să treacă pe zona de web development şi branding. „Am continuat pe cont propriu, a fost şi greu, dar am învăţat.” Următorul pas a fost parteneriatul cu unul dintre clienţii săi, Alexandru Pintilie, care fondase deja rcaieftin.ro, site la care Valentin Radu controlează încă 9% din capital. „Merge foarte bine site-ul. Nu am ajuns la 100 de milioane euro încasări. Încă. Am primit oferte de vânzare, de milioane de euro, dar am refuzat”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO