Business Hi-Tech

Vodafone atacă piaţa cu serviciul de transfer de bani M-Pesa. Va fi un serviciu ”de masă”, spun oficialii companiei

Valentin Ştefan, Business development Director în cadrul Vodafone

Valentin Ştefan, Business development Director în cadrul Vodafone

Autor: Adrian Seceleanu

31.03.2014, 12:17 2228

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lansat serviciul de plăţi de pe telefonul mobil M-Pesa, care permite transferul de bani şi plata facturilor, şi pe care compania îl vede devenind un serviciu de masă în condiţiile în care 43% din românii în vârstă de peste 15 ani nu folosesc în prezent servicii financiare, au declarat reprezentanţii companiei într-o conferinţă de presă.

Serviciul este activat gratuit, şi nu prespune plata unei taxe lunare, comisioane fiind plătite însă pentru operaţiuni. Spre exemplu transferarea unei sume de 100 de lei costă 1 leu, iar retragerea a 50 de lei din contul M-Pesa costă 2,5 lei, a declarat Cristian Motca, director mobile payments al Vodafone România.

Depunerea sau retragerea de bani pot fi realizate în reţeaua de magazine a Vodafone şi a partenerilor care oferă acces la acest serviciu, dar şi în reţele ale unor parteneri - precum Payzone, Agroland sau Robest. În prezent serviciul este disponibil în 300 de centre iar într-un an reţeaua va creşte la 2.000 de locaţii, a precizat Cristian Motca.

Păstrarea banilor în contul M-Pesa nu este bonificată cu dobânzi, a precizat reprezentantul Vodafone întrucât compania nu are autorizaţia BNR pentru asemenea operaţiuni.

”Nu este un serviciu de nişă, ci unul de masă”, a spus Valentin Ştefan (foto), Business development Director în cadrul Vodafone, fără a oferi însă detalii despre numărul de clienţi pe care se aşteaptă compania să îl înregistreze.

M-Pesa este disponibil şi de pe telefoane mobile simple şi de pe smartphone-uri, iar pentru utilizarea acestuia nu este nevoie de o conexiune la internet. Serviciul poate fi utilizat şi în roaming, în cea mai mare parte a reţelelor cu care Vodafone are acorduri de parteneriat. Momentan serviciul este disponibil doar pentru clienţi din România, însă compania are în vedere o extindere a acestuia pe plan internaţional astfel încât clienţi din ţări diferite să îşi poată trimite unul altuia bani.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO