Business Hi-Tech

Vodafone caută un înlocuitor pentru John Bond

Autor: Adrian Seceleanu

06.09.2010, 23:58 28

Grupul britanic Vodafone a început căutările pentru a identificaun nou preşedinte al boardului companiei în condiţiile în care SirJohn Bond, unul dintre cei mai cunoscuţi manageri din MareaBritanie, s-ar putea retrage din funcţie după patru ani de mandat,scrie Financial Times.

Bond a fost criticat puternic la ultima adunare a acţionarilorVodafone, principalul reproş fiind "politica dezastruoasă deachiziţii" a grupului. Citând surse apropiate Vodafone, FT scrie căBond ar fi anunţat intern că a fost mereu în intenţia sa să plecede la Vodafone după o perioadă de şase ani. Pe de altă parte, separe că grupul ar fi demarat procesul de recrutare înainte deadunarea cu acţionarii şi că înlocuirea lui Bond din funcţie fusesedeja programată. Grupul Vodafone a intrat în România în anul 2005prin achiziţia Connex şi este în prezent numărul doi pe piaţa detelefonie mobilă, după subsidiara France Telecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO