Business Hi-Tech

Vodafone dublează traficul inclus în roaming pentru unele opţiuni de net mobil

Vodafone dublează traficul inclus în roaming pentru unele opţiuni de net mobil

Foto AFP

Autor: Adrian Seceleanu

27.06.2012, 00:00 280

Abonaţii la serviciile de internet mobil Vodafone Mobile Broadband care activează o opţiune care le oferă acces la net în roaming timp de 24 de ore vor avea trafic inclus de 100 MB faţă de 50 MB anterior, în condiţiile în care şi tariful a scăzut cu până la 4 euro, potrivit companiei.

Spre exemplu, clienţii care activează opţiunea Vodafone Mobile Connect Daily Roaming 24 h valabilă pentru un număr de 15 ţări europene, vor plăti 6 euro pe zi faţă de 8 anterior şi vor avea 100 MB de trafic faţă de 50 MB anterior. De asemenea, la depăşirea traficului inclus, fiecare MB de date transferat suplimentar va fi taxat cu 0,7 euro faţă de 1 euro anterior. Cele 15 ţări în care este valabilă extraopţiunea sunt Austria, Belgia, Cehia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Malta, Olanda, Portugalia, Spania, Elveţia şi Marea Britanie.

O altă versiune a extraopţiunii, care asigură acces la net în 30 de ţări, printre care Albania, Australia, Bulgaria sau Turcia, are un tarif de 8 euro pe zi şi include tot 100 MB de date şi o taxare a traficului suplimentar la acelaşi preţ. În cazul ambelor opţiuni traficul suplimentar realizat în roaming în reţelele altor operatori decât Vodafone este taxat cu un tarif de 8 euro/MB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO