Business Hi-Tech

Vodafone: Guvernul va crea un mecanism pentru despăgubiri în cazuri precum bruiajul din Ucraina

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Adrian Seceleanu

13.11.2014, 00:04 154

Ministerul Societăţii Informaţionale (MSI) a iniţiat o modificare a cadrului legislativ prin care este creat un mecanism ce permite compensarea oricărui operator de comunicaţii care se află în situaţia de a nu putea utiliza la capacitatea maximă o „licenţă“ cum­părată de la statul român, aşa cum este cazul bruiajelor care împiedică Voda­fone să folosească o parte din spectrul radio achiziţionat de la stat în 2012, au declarat pentru ZF oficialii companiei de telefonie mobilă.

„Ministerul Comunicaţiilor a fost implicat în permanenţă în procesul complex menit să rezolve situaţia interferenţelor de spectru cu Ucraina, ală­turi de alte instituţii ale statului român. Mai mult decât atât, ministrul a iniţiat modificări ale cadrului legislativ actual, care permit oricărui operator care se confruntă cu asemenea incidente pe termen lung să fie just compensat pentru orice situaţie de acest tip“, au declarat reprezentanţii com­paniei de comunicaţii fără a oferi detalii despre „mecanismul“ care va fi creat de minister.

Nu este clar dacă operatorii vor primi direct despăgubiri sau dacă li se vor reduce taxele plătite către ANCOM sau alte instituţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO