Business Hi-Tech

Vodafone România pare că s-a hotărât să atace şi piaţa de servicii TV şi radio

Vodafone România pare că s-a hotărât să atace şi...

Autor: Adrian Seceleanu

09.05.2016, 16:30 3235

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de servicii de telefonie mobilă, şi singura companie mare de pe piaţa locală de comunicaţii care nu are în portofoliu servicii de televiziune, şi-a completat lista de obiecte secundare de activitate cu realizarea şi difuzarea programelor radio şi TV - un pas birocratic care indică faptul că operatorul ar putea intra pe aceste segmente de piaţă, accentuând astfel şi mai mult competiţia dură din industria locală de telecom.

Decizia luată de AGA Extraordinară a Vodafone România în data de 11 aprilie 2016 apare în Monitorul Oficial, partea IV, cu numărul 1764 din data de 9 mai. “AGA extraordinară a Vodafone România decide completarea obiectului secundar de activitate cu următoarele activităţi: activităţi de producţie cinematografică, video şi programe de televiziune; activităţi de post-producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune; actovotăţi de distribuţie a filmelor cinematografice, video şi a programelor de televiziune; activităţi de realizare a înreegistrărilor audio şi activităţi de editare muzicală; activităţi de difuzare a programelor radio; activităţi de difuzare a programelor de televiziune; activităţi ale agenţiilor de publicitate”.

Reprezentanţii companiei nu au răspuns întrebărilor ZF legate de acest subiect.

Toţi jucătorii mari de pe piaţa locală de comunicaţii - Orange, Telekom, RCS&RDS, UPC şi AKTA - oferă servicii de televiziune, iar Orange tocmai se pregăteşte să atace şi mai puternic acest segment de piaţă printr-un parteneriat cu grupul Telekom România.

Primul jucător cu servicii pur mobile care a intrat pe piaţa de servicii de televiziune a fost Orange, care a lansat servicii de televiziune prin satelit în iunie 2013 şi a ajuns la un număr de aproximativ 300.000 de clienţi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO