Business Hi-Tech

Wizrom Software si-a revizuit ritmul de crestere al afacerilor si a oprit angajarile

Wizrom Software si-a revizuit ritmul de crestere al afacerilor si a oprit angajarile
28.05.2009, 17:34 95

Producatorul de aplicatii informatice pentru mediul de afaceri Wizrom Software anticipeaza o cifra de afaceri de aproximativ 25 milioane de lei pana la finele acestui an, comparativ cu nivelul de 22,58 mil. lei (6,13 mil. euro) raportat in 2008.

"Tinand cont de conditiile din piata, obiectivele companiei au fost revizuite, in sensul unei cresteri a cifrei de afaceri mult mai mici comparativ cu anii precedenti", a declarat pentru ZF Zemy Apfelbaum, managing director al Wizrom.
In primul trimestru din 2009, compania estima mentinerea constanta a rulajului in valuta inregistrat la sfarsitul anului trecut, cand a crescut cu 27% fata de 2007. Pana la finalul anului 2008, ponderea cea mai mare din cifra de afaceri, respectiv 60%, era reprezentata de solutiile ERP (pentru managementul resurselor companiilor - WizPro si WizCount), urmate de solutia de salarizare si management de personal WizSalary si aplicatiile de optimizare logistica si solutiile de business intelligence (Panorama).
"Anul 2009 a adus o schimbare in sensul scaderii ponderii solutiilor ERP si al unei cresteri pe segmentul solutiilor de optimizare logistica. In continuare pe segmentul de business intelligence s-a pastrat acelasi ritm de crestere ca si in anul precedent", a adaugat Apfelbaum.
 
50 de clienti noi in trim. I
Oficialul companiei a mai spus ca Wizrom a semnat 50 de contracte noi in primul trimestru al anului, insa compania a resimtit o scadere a cererii de proiecte noi pe piata de solutii ERP. "Acest declin a fost compensat insa de o crestere a numarului de proiecte pe segmentul de optimizare logistica (solutii de routare si pentru managementul operatiunilor in depozite). Ca tendinta generala, perioada de semnare a unui nou contract a crescut semnificativ fata de anii precedenti", a mai spus Apfelbaum.
Numarul total de clienti activi ai Wizrom Software este de aproximativ 3.000, potrivit estimarilor oficialilor companiei. Wizrom Software a anuntat anterior ca situatia economica actuala a determinat compania sa relaxeze termenele de plata pentru clienti si sa ofere finantari pentru contracte de 1-2 ani.
 
Angajarile s-au oprit
El a adaugat ca de la inceputul acestui an nu s-au mai facut angajari, compania avand in prezent 162 de angajati, fata de 170 la finele lui 2008 si respectiv 150 in 2007.
"In 2009, Wizrom doreste sa se concentreze pe stabilizarea numarului de angajati, in conditiile unei cresteri mici a cifrei de afaceri", a mai spus oficialul Wizrom. De la inceputul lui 2008, compania este condusa de catre doi managing directori - Zemy Apfelbaum, care a ocupat anterior pozitia de director de vanzari si marketing, si Adrian Bodomoiu, director de operatiuni.
Ei au preluat conducerea Wizrom dupa retragerea din functia de director general a lui Cristian Udrescu. In luna iulie a anului trecut, producatorul israelian One1 Software Technologies a platit 2,5 mil. dolari (1,8 mil. euro) pentru 50% din actiunile Wizrom. Restul actiunilor sunt detinute de catre NSD Enterprise Limited.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO