Business Hi-Tech

YouTube pregateste intens inchirierea de filme online

25.01.2010, 23:06 326

YouTube, site-ul de videosharing detinut de Google, se afla innegocieri cu marile studiouri de la Hollywood, printre care si SonyPictures Entertainment si Lions Gate Entertainment Corp., pentru alansa un serviciu online de inchiriat filme, scrie Bloomberg.

YouTube a oferit spre inchiriere inca de la sfarsitul saptamaniitrecute cinci filme de la Festivalul Sundance cu 3,99 de dolaripentru 24 - 48 de ore. In conditiile actualelor discutii,producatorii de film vor decide singuri pretul la inchiriere.

Serviciul de inchiriere a filmelor nu este disponibil inRomania.

Discutiile au loc in cadrul noii strategii Google de a gasi alteforme de venit in afara de publicitate. De asemenea, YouTube, sitepe care videoclipurile sunt postate de utilizatori, doreste saadauge materiale profesionale pentru a atrage mai multapublicitate. Potrivit cotidianului The Wall Street Journal,discutiile sunt purtate si cu Warner Bros.

"Oferta din timpul Festivalului Sundance este un prim pas spreun viitor serviciu online de inchiriere. Sincer, incaexperimentam", a declarat David Eun, vicepresedinte in cadrulGoogle.

"Google cauta solutii pentru a face mai multi bani. Atata timpcat calculele merg, compania merita aplaudata pentru ca incearca saaiba mai multe venituri", a declarat Andy Miedler, analist lacompania Edward Jones & Co.

Chris Dale, un purtator de cuvant al YouTube, a refuzat sacomenteze "speculatiile si zvonurile". "Speram sa ne dezvoltamrelatii bune cu studiourile de film si sa oferim o selectie defilme de calitate utilizatorilor nostri", a declarat Dale fara aoferi alte detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO