Business Hi-Tech

ZF Live. Călin Clej, director de marketing, HONOR România şi Bulgaria: Piaţa telefoanelor premium - cu preţ de vânzare la raft de minimum 600 de euro - a crescut în primele şapte luni din 2023 cu aproape 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.09.2023, 13:00 1025

„Ca număr de unităţi piaţa a scăzut în primele şapte luni din 2023, dar a crescut cu două cifre (double digit) din punctul de vedere al valorii“ „În zona dispozitivelor smart care se încadrează în categoria de preţ de 600 de euro mai este loc de inovaţie şi de branduri noi“ În cei doi ani de activitate pe piaţa din România Honor a vândut sute de mii de dispozitive mobile.

Piaţa de smartphone-uri premium, care au preţuri de la 600 de euro în sus, a înregistrat o creştere de aproximativ 10% în primele şapte luni din anul în curs comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, a spus Călin Clej, director de marketing în cadrul HONOR România şi Bulgaria – brand de telefoane mobile lansat pe piaţa locală în aprilie 2022. În cei circa doi ani de activitate pe piaţa din România Honor a vândut sute de mii de dispozitive mobile.

„Mă bucur să văd că piaţa este în continuare într-un ritm susţinut de creştere. Din cifrele pe care le avem noi, piaţa telefoanelor premium - care pentru noi înseamnă telefoane cu un preţ de vânzare la raft de minimum 600 de euro - a crescut în primele şapte luni ale acestui an cu aproape 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Ca număr de unităţi piaţa a scăzut în primele şapte luni ale acestui an, dar a crescut cu două cifre (double digit) din punctul de vedere al valorii“, a explicat Călin Clej în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO