Business Hi-Tech

Zynga, un dezvoltator de jocuri pe Facebook, ţinteşte o evaluare de 9 mld. dolari pe bursă

Zynga, un dezvoltator de jocuri pe Facebook, ţinteşte o evaluare de 9 mld. dolari pe bursă

Autor: Mediafax

05.12.2011, 00:00 194

Zynga, cel mai mare dezvoltator de jocuri pe Facebook, intenţionează să vândă 11,1% din acţiuni prin intermediul unei oferte publice iniţiale care ar evalua compania până la

9 miliarde de dolari, transmite Reuters. Aceasta ar fi cea mai importantă listare a unei companii online pe bursă după IPO-ul Google din 2004, când compania care deţine cel mai mare motor de căutare pe internet din lume a obţinut o sumă totală de 1,9 mld. dolari.

Zynga urmează să vândă 100 de milioane de acţiuni noi la un preţ de 8,5-10 dolari pe unitate, potrivit prospectului de emisiune înaintat vineri autorităţilor americane de reglementare. La un preţ aflat la jumătatea intervalului stabilit, Zynga ar putea obţine 925 milioane de dolari, cea mai mare sumă strânsă de o companie de servicii de internet prin intermediul unei oferte publice iniţiale. Între cele mai populare jocuri produse de Zynga pentru Facebook, în cei cinci ani de activitate, se numără FarmVille şi CityVille.

Jocurile dezvoltate de Zynga pot fi accesate gratuit, dar compania câştigă din vânzarea de bunuri virtuale. În urma listării la bursa Nasdaq, Zynga ar fi unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri din Statele Unite tranzacţionaţi public. În prezent, dezvoltatorul de jocuri video Activision Blizzard are cea mai mare capitalizare de piaţă în sectorul de profil, de 14,2 miliarde de dolari, urmat de Electronic Arts, cu 7,7 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO