Business Internaţional

7 remedii rapide pentru stres recomandate de un expert

7 remedii rapide pentru stres recomandate de un expert

Autor: Andreea Tobias

06.04.2024, 08:08 174

Kandi Wiens, autoare şi cercetătoare la Universitatea din Pennsylvania, specializată în stres, rezilienţă şi epuizare, a împărtăşit cu The New York Post sfaturile sale pentru combaterea stresului.

Kandi Wiens are o serie de tehnici de distragere a atenţiei de la stres, pe care le numeşte "remedii salvatoare", concepute pentru a contracara efectele hormonilor de stres, precum cortizolul şi adrenalina.

1. Respiră:

Fă două inspiraţii pe nas şi o expiraţie lungă pe gură. Tehnica te ajută să reduci reacţia la stres şi să elimini dioxidul de carbon din organism.

2. Priveşte o fotografie a cuiva drag:

Simplul act de a privi o imagine poate produce oxitocină, cunoscută şi sub numele de "hormonul iubirii", care poate compensa hormonii stresului.

3. Atingerea fizică:

Ţine de mână sau îmbrăţişează pe cineva drag. Îmbrăţişarea unui animal de companie poate avea aceleaşi beneficii. Masează-ţi tâmplele sau pune mâna pe inimă pentru a te calma. Masează-ţi gâtul pentru a stimula nervul vag, care este plin de receptori de oxitocină.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO