Business Internaţional

A murit unul dintre fondatorii supermaket-urilor Aldi. Avea o avere de 16,7 mld. dolari

28.07.2010, 18:04 116

Theo Albrecht, fondatorul retailerului Aldi, a murit pe 24 iuliela vârsta de 88 de ani. El a fost un pionier al ideii decumpărături ieftine în cantităţi mari, care a modificat conceptulde retail în Germania şi în alte state din Europa, scrie FinancialTimes. Alături de fratele său Karl, au devenit unii dintre cei maibogaţi - însă totodată cei mai secretoşi - oameni de afaceri dinlume. În timp ce cei doi stăteau în umbră, magazinele lor Aldiînfloreau.

După cel de-al Doilea Război Mondial, fraţii au preluatmagazinul familiei din Essen, Germania, şi în timp l-au transformatîn afacerea Albrecht Discount - sau Aldi - şi au introdus conceptul"hard-discount" shopping - magazine de regulă alimentare, cu osuprafaţă mică şi cu preţuri sub medie.

Bunurile erau vândute în magazine din paleţii în care soseau.Costurile cu angajaţii erau menţinute la nivel scăzut, iar paletade bunuri era redusă.

În timp, cei doi fraţi şi-au împărţit business-ul. În prezent,cifra de afaceri a celor două business-uri Aldi este estimată la 45mld. euro. Jumătate din această sumă provine din Germania.

Potrivit unui top al Forbes, Karl, în vârstă de 90 de ani, are oavere de 23,5 mld. dolari, şi este al 10-lea cel mai bogat om dingermania, în timp ce Theo, cu 16,7 mld. dolari era al 31-lea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO