Business Internaţional

Acţiunile asiatice au crescut marţi - Yen-ul îşi continuă deprecierea

Acţiunile asiatice au crescut marţi - Yen-ul îşi...

Autor: Departamentul Economic

12.04.2016, 09:40 74

Indicele MSCI Asia Pacific a câştigat 0,3% în Tokyo, în timp ce indicele Topix a crescut cu 1,5% în condiţiile în care yen-ul a scăzut.

Acţiunile la nivel global sunt sub presiune în aprilie în mijlocul îngrijorărilor legate de măsurile de stimulare a economiei luate de băncile centrale şi de încercarea mai multor investitori de a ieşi de pe piaţa japoneză. Acţiunile din Tokyo sunt printre cei mai slabi performeri acest an, în condiţiile în care yen-ul puternic a afectat exportatorii şi perspectivele de profit pentru investitori.

"Este o perioadă nesigură pentru investitori şi pentru managementul companiilor", a spus Chris Konstantinos, director la Riverfront Investment Group. "În special este dificil în sectorul exporturilor de maşini, unde companiile au avut probleme majore cu profiturile. Va fi dificil pentru Honda şi Toyota să producă dacă yen-ul rămâne între 105 şi 110", a adăugat el.

Indicele australian S&P/ ASX 200 a crescut cu 0,89%, în timp ce indicele S&P/NZX 50 din Noua Zeelandă a scăzut cu 0,3%, iar Kospi din Coreea de Sud a crescut cu 0,56%.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO