Business Internaţional

Administraţia Federală a Aviaţiei din Statele Unite a interzis zborurile între America şi Turcia

Administraţia Federală a Aviaţiei din Statele Unite a...

Autor: Alexandra Marcu

18.07.2016, 11:12 6319

Administraţia Federală a Aviaţiei din Statele Unite a interzis sâmbătă toate zborurile dintre Turcia şi continentul american, la o zi după tentativa de lovitură de stat care a zguduit Turcia, ţară membră a NATO şi aliat critic al Americii, scrie usatoday.

Agenţia a emis un aviz spunând că interzice toate aeronavele comerciale şi private din SUA care operează în interiorul sau în afara oricărui aeroport din Turcia .

“Administraţia Federală a Aviaţiei monitorizează situaţia din Turcia în colaborare cu partenerii noştri din cadrul Departamentului de Stat şi Departamentul de Securitate Internă şi va actualiza restricţiile pe măsură ce situaţia evoluează”, a declarat Administraţia Federală a Aviaţiei.

Turcia a traversat o situaţie de criză vineri seară deoarece câteva segmente ale armatei au încercat să îl elimine pe Recep Tayyip Erdogan, preşedintele turc, de la putere şi să dizolve guvernul. Unităţile militare au închis principalele rute cheie în Ankara şi Istanbul şi au preluat controlul posturilor de televiziune de stat.

Sâmbătă, Erdogan a spus că lovitura de stat a eşuat şi a jurat răzbunare împotriva celor care au complotat. "Acest guvern care a fost adus la putere de către oameni este responsabil. Ei nu vor reuşi atâta timp cât vom sta împotriva lor riscând totul", a spus acesta în faţa unei mulţimi în Istanbul.
Tentativa de lovitură de stat a fost una sângeroasă în care peste 260 de oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 6.000 de persoane au fost arestate.

De asemenea, sâmbătă, Turcia a închis spaţiul aerian pentru avioanele militare în jurul bazei aeriene Incirlik, forţând SUA să oprească operaţiunile aeriene. Incirlik este baza Turciei care lasă Statele Unite să lanseze misiuni împotriva forţelor de stat islamice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO