Business Internaţional

AIG, pregătită să înapoieze 37 miliarde dolari primite de la guvernul american

Autor: Adrian Voicu

01.11.2010, 15:17 22

AIGa anunţat luni că a reuşit să strângă aproape 37 miliarde de dolaridin vânzarea a două divizii străine de asigurări şi că va folosibanii pentru plata datoriilor contractate la statul american,informează USA Today.

Gigantul în asigurări a încheiat luni vânzarea companieiAmerican Life Insurance Co. De asemenea, a vândut ALICO cătreMetLife pentru 16,2 miliarde dolari din care 7,2 miliarde dolarioferiţi cash, iar 9 miliarde dolari în obligaţiuni MetLife.

Încheierea contractului ALICO vine la câteva zile după ce AIG aîncheiat o ofertă publică pentru o altă divizie de asigurări, AIAGroup, care a adus asigurătorului american 20,51 miliardedolari.

American International Group a fost una dintre cele mai lovitecompanii financiare de criza de pe pieţele de credit, primind dinpartea guvernului american un pachet de susţinere de 180 miliardedolari. În schimbul banilor, guvernul a primit o participaţie de80% din companie.

Banii obţinuţi din vânzarea ALICO şi AIA vor fi folosiţi pentruachitarea unei linii de credit venite din partea Federal ReserveBank a sttului New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO