Business Internaţional

Alertă de securitate într-un centru comercial din Germania de teama unui "atac chimic" -surse

Alertă de securitate într-un centru comercial din...

Autor: Mihai Draghici

13.03.2017, 19:01 47

Alerta antiteroristă a fost declanşată luni după-amiază în Centrul comercial "Solinger Hofgarten", situat în localitatea Solingen, la periferia oraşului Düsseldorf.

O serie de percheziţii au avut loc în centrul comercial după ce persoane rămase neidentificate ameninţaseră pe site-uri de socializare că urma să aibă loc un "atac chimic".

Poliţia a confirmat alerta antiteroristă. "Luni, 13 martie 2017, a avut loc o operaţiune de securitate într-un centru comercial situat în Solingen, în urma unor ameninţări cu bombă făcute de un internaut rămas anonim", a transmis Poliţia din Wuppertal, precizând că nu a fost necesară evacuarea clădirii întrucât nu s-a găsit niciun dispozitiv suspect.

Autorităţile germane au luat măsuri speciale de securitate în contextul riscurilor teroriste. Într-un incident produs joi seară, nouă persoane au fost rănite de un individ cu probleme psihice care a atacat cu un topor în Gara centrală din oraşul german Düsseldorf.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO