Business Internaţional

Amazon raportează profit de peste 2 miliarde de dolari pentru prima dată

Amazon raportează profit de peste 2 miliarde de dolari...

Autor: Alex Ciutacu

27.07.2018, 12:28 249

Profitul trimestrial al Amazon a depăşit 2 miliarde de dolari pentru prima dată în istoria companiei, într-o cursă considerată impresionantă de investitori şi alimentată de creşterea constantă pe segmentul Prime, pe segmentul de cloud şi pe nou business de advertising, potrivit CNN.

Amazon a anunţat joi că a înregistrat un profit de 2,5 miliarde de dolari în trimestrul care s-a încheiat în luna iunie, o creştere impresionantă de la profitul de 197 de milioane de dolari raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, Amazon înregistrează al treilea trimestru consecutiv care depăşeşte valoarea de 1 miliard de dolari, o evoluţie de apreciat pentru o companie cunoscută pentru investiţiile masive care o făceau câteodată chiar să treacă pe pierderi.

„Traiectoria de profitabilitate pare că ar accelera mai repede decât ne aşteptam”, spune Daniel Ives, analist în cadrul GBH Insights.

Cu toate acestea, entuziasmul investitorilor a fost potolit de vânzările sub aşteptări. Vânzările Amazon s-au ridicat la 52,9 miliarde de dolari în acest trimestru, o creştere de 39% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă sub aşteptările Wall Street-ului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO