Business Internaţional

Americanii nu vor să rămână în urmă în cursa pentru energie regenerabilă: Departamentul de Energie investeşte 30 de milioane de dolari în baterii

Americanii nu vor să rămână în urmă în cursa...

Autor: Alex Ciutacu

20.05.2018, 19:30 97

Lumea a trecut de mult de bateriile pe care le foloseam pentru a ne alimenta device-urile cu energie, dar ne conectăm constant la prize pentru a ne încărca laptopurile şi smartphone-urile, chiar şi de mai multe ori pe zi, potrivit platformei World Economic Forum.

Departamentul de Energie din Statele Unite finanţează cu 30 de milioane de dolari o serie de cercetări care au ca scop dezvoltarea unui mod de stocare a energiei, care poate avea o autonomie de zile,  nu doar de ore.

Aceste investiţii nu sunt desfăşurate pentru a îmbunătăţi smartphone-urile oamenilor ci pentru a îmbunătăţi reţeaua naţională de energie.

Noile device-uri prezintă îmbunătăţire aduse bateriilor litiu-ion, care reprezintă 90% din piaţa de stocare energie electrică.

Cu toate acestea, tehnologia devine din ce în ce mai puţin eficientă de fiecare dată când bateria este reîncărcată şi utilizată.

Piaţa bateriilor litiu-ion va continua să existe, dar acestea nu ar putea fi viabile pentru planurile statelor dezvoltate de a folosi la nivel naţional energie regenerabilă, potrivit unui studii realizat în cadrul proiectului Energy Initiative, derulat de faimoasa universitate MIT.

Secretarul pentru Energie, Rick Perry, a anunţat săptămâna aceasta că până la 10 milioane de dolari în fiecare an, timp de trei ani, vor fi investiţi în Ştiinţa Informaţiilor Cunatice. Fizica cuantică, care se concetrează pe cele mai mici aspecte ale energiei din atomi şi din particulele subatomice, va fi cecetată în continuare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO